Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Από υφάντη λουρίδα,σε μαξιλαράκια!

 

   Χριστός Ανέστη!

   Ολοκληρώνουμε και συνεχίζουμε την παρουσίαση της υφάντης λουρίδας!

Αφού κόπηκε η υφάντη λουρίδα και ράφτηκαν τα μαξιλαράκια με τελικές διαστάσεις 0,50 επί 0,50 εκατοστά,που σας παρουσίασα τις προηγούμενες σελίδες μου,για να σας τα υπενθυμίσω.....πατήστε πάνω τους σύνδεσμους,για να τα δείτε(εδώ),(εδώ) κι (εδώ) και να καμαρώσουμε όλοι μαζί,αυτές τις ομορφιές που με την περισσή χάρη τους, εξακολουθούν να διατηρούν την διαχρονικότητα τους και να τα κάνουν  μοναδικά,μιας κι ο αργαλειός (ή κρεβαταριά,όπως την αποκαλούν στον τόπο μας) σιγά σιγά με το περάσμα των χρόνων, αρχίζει να χάνεται κι αυτή η τέχνη.

Έμειναν κάποια μικρά κομμάτια,από την υφάντη λουρίδα,που δεν ήθελα να τα πετάξω αλλά να τα αξιοποιήσω όσο είναι δυνατόν  με τον καλύτερο τρόπο,φυσικά ως αποτελέσμα να δένει με τ'όλο σύνολο κι ιδού,ο λόγος που την τοποθέτησα και στα προηγούμενα μαξιλαράκια.Σας ομολογώ, την αιτία που χρησιμοποίησα την λεπτή τρέσα,που σας είχα μιλήσει (εδώ),μιας και οι αποχρώσεις της έδεναν άρμονικά με την υφάνση του υφάντου! 


Ενώθηκαν με γαζί τα κομμάτια κι από πάνω τους χρησιμοποιήσα την λεπτή τρέσα,δίνοντας μία έχτρα πινελιά γεωμετρικού παιχνίδισματος!


Στο πίσω μέρος,όλα τα μαξιλαράκια κλείνουν με φερμουάρ επίσης.....κάνοντας......κι  ελάχιστη οικονομία στην υφάντη λουρίδα.....χρησιμοποίησα βαμβακερό υφάσμα,για να κλείσω τ'όλο αποτελέσμα!
Σ'αυτό εδώ,για να έχω τελικές διαστάσεις περίπου 0,40 επί 0,40 εκοταστά,έβαλα στην μπροστινή όψη, τις πλαΐνές πλευρές του ως ρεβέρ λουρίδα από βαμβακερό υφάσμα.


Η πίσω πλευρά....είναι ίδια σ'όλα τα μαξιλαράκια.


Από την υφάντη λουρίδα,έραψα τέσσερα μαξιλαράκια!
Η χαρά της οικοδέσποινας,δεν περιγράφεται μόλις αντίκρυσε τ' αποτελέσμα και το σημαντικότερο ήρθαν κι έδεσαν με την αρμονία του χώρου της!


Αρκετά.....σας κούρασα με την υφάντη λουρίδα.........μιας κι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της.......ελπίζω να σας αρέσε ο τρόπος που αξιοποιηθήκε.....ράβοντας......... μαξιλαράκια.....και δίνοντας της...... νέα πνοή!

Το μήνυμα της ημέρας:
"Η εργασία είναι υγεία και η υγεία είναι ευχαρίστηση".
                                              (Βιργίλιος)

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024
Μάρθας και Μαρίας αδ. Λαζάρου,
Μητροφάνους Αρχ. Κων/λεως.


Να είσαστε πάντα καλά και να περνάτε όμορφα και δημιουργικά με ότι αγαπάτε!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου