Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ

 

Καλησπέρα σας!

Το σημερινό μας θέμα,έχει σχέση με τις κολοκύθες,που είχαν την τιμητική τους το φθινόπωρο!

Η κολοκύθα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διάσημη,είτε ως λαχανικό που την χρησιμοποιούμε στην μαγειρική, ακόμη και στην ζαχαροπλαστική που είναι πολύ θρεπτική κι ωφέλιμη στον ανθρώπινο οργανισμό και το αποκόρυφωμα της είναι κι ως διακοσμητική και χρηστική, από τα διάφορα σχήματα της όπως μας την παρουσιάζει η ίδια η φύση! 



Από την άλλη,στην χειροτεχνία είναι ένα στοιχείο που εμπνέει πολλούς καλιτέχνες να την αξιοποιήσουν σε πολλές μορφές, π.χ. είτε ως χρηστικό αντικείμενο,βάζοντας μέσα το κρασί τους [αυτό γίνοταν στα παλιά τα χρόνια], ακόμη, ζωγραφίζοντας πάνω στην ίδια την κολοκύθα ή πλέκοντας κολοκύθες ως διακοσμητικό στοιχείο ή ράβοντας ή κέντωντας πάνω σε λίνα υφάσματα το ομορφοτέρο,κηπευτικό λαχανικό για να στολίσουν το χώρο του σπιτιού τους και να την έχουν όλο τον χρόνο!



Έτσι,λοιπόν κέντησα κολοκύθες με κάποιο ιδίαιτερο τρόπο για να ομορφαίνουν μία όμορφη,οικογενειακή ή φιλική στιγμή απολαμβάνοντας το τσαΐ μας ή ένα γεύμα!




Την κέντησα με την μέθοδο του απλικέ ως ένα μικρό σουπλά.....τοποθετώντας της πάνω στο τραπεζομάντηλο που την συνοδεύει για να δώσει μία διαφορετική οπτική γωνία, στην όλη παρουσίαση στο τραπέζι!




Η πίσω όψη της.....



Πάντως,πήγαν την βόλτα τους στην εξοχή και φωτογραφήθηκαν όπως τις αρμόζει μέσα στην φύση!


Να είσαστε πάντα καλά και να περνάτε όμορφα με ότι αγαπάτε!


ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ









2 σχόλια: