Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Χειροποίητο υφάντο κι έτοιμη δαντελίτσα.....σε μαξιλαράκι!

 

   Χριστός Ανέστη!

    Συνδυασμός ανάμεσα στο χειροποίητο....ναι....φυσικά.....το υφάντο είναι φαμένο στον αργαλειό που πρώτα ήταν ένα τραπεζομάντηλο και για πολλά χρόνια, διακοσμούσε την τραπεζαρία της οικοδέσποινας, σ'όλες τις επίσημες εορτές του χρόνου!

   Σας αναφέρω περισσότερες λεπτομερείες ...... το ότι ήταν τραπεζομάντηλο.... και σας το διευκρίνηζω....... ήταν ένα κομμάτι υφάντο, σε συνδυασμό με χειροποίητο πλεκτό,δαντέλα και αντραντέ πλεγμένα με το βελονάκι. Στην μέση ο αντραντές ένωνε τις δύο λουρίδες του υφάντου και τις άκριες γύρω - γύρω το στολίζε η φαρδιά δαντέλα του! Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφία, για να καμαρώσουμε την αυθεντική,χειροποίητη ομορφιά της εποχής!

   Με τα χρόνια φθάρθηκε η δαντέλα κι η οικοδέσποινα το ξήλωσε κι ήθελε την μία υφάντη λουρίδα, να τις κάνει πετσέτες για την κουζίνα,της προτείνα να τα φτιάξει μαξιλαράκια.....δέχτηκε την πρόταση.... σιγά - σιγά θα σας  παρουσίασω την εξέλιξη των αποτελεσμάτων.                      

    Λοιπόν,πάντρεμα ανάμεσα στο χειροποίητο και στην έτοιμη δαντελίτσα κι όχι μόνο!

   Στην προηγούμενη ανάρτηση μου,σας ανάφερα τα υλικά  που χρησιμοποίησα [πατήστε,εδώ,για να το δείτε]...... σήμερα....... σας παρουσίαζω την εξέλιξη......


Στην ένωση της δαντέλας την διακοσμεί μία πολύ λεπτή τρέσα κι επιπλέον περιμετρικά γύρω - γύρω στο ρεβέρ. Στο πίσω μέρος του, χρησιμοποίησα βαμβακερό υφάσμα και κλείνει το μαξιλαράκι με φερμουάρ.


==============================================
Το μήνυμα της ημέρας:
"Απόφευγε τις αμαρτωλές ηδονές που φέρνουν λύπες".
                                                      [Σόλων]

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Ερμείου μ.,Ευσταθίου Κπόλεως,
Ευσεβίου και Χαραλάμπους μ.
==============================================


Κάποια άλλη στιγμή,θα σας ενημερώσω για ποιο λόγο χρησιμοποίησα την λεπτή τρέσα!
Να είσαστε πάντα καλά και να περνάτε όμορφα και δημιουργικά με ότι αγαπάτε!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου