Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Ο Ένδοξος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος γεννήθηκε από γονείς πλούσιου, Χριστιανούς και επιφανείς της Καππαδοκίας.Μόλις ο πατέρας του κοιμήθηκε,η μητέρα του Πολυχρονία επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της,την Λύδδα της Παλαιστίνης,όπου ανέθρεψε τον υιό της χριστιανικά.Προικισμένος με όμορφο  παρουσιαστικό,ευφία και τρόπους ευγενικούς ο Γεώργιος μόλις μεγάλωσε κατατάχθηκε στον Ρωμαϊκό στρατό και γρήγορα ανήλθε στα μεγάλα στρατιωτικά αξιώματα.Μάλιστα στο τέλος έλαβε το αξίωμα του Στρατηλάτου..
Την εποχή του μεγάλου διωγμού του Διοκλητανού ο Άγιος Γεώργιος από μόνος του παρουσιάσθηκε στον διώκτη αυτοκράτορα και με παρρησία δήλωσε ότι ήταν Χριστιανός.Ο Διοκλητιανός διέταξε τους στρατιώτες να λογχίσουν τον Άγιο στην κοιλιακή χώρα.Άφθονο έτρεξε το αίμα του,οι λόγχες όμως στράβωσαν σαν να ήταν από κερί.Τότε έριξαν τον στρατιώτη του Χριστού στη φυλακή,όπου συνέχισαν να τον βασανίζουν.Ο Κριτής διέταξε να φορέσουν στον Άγιο υποδήματα που στο εσωτερικό τους είχαν πυρωμένα καρφιά και τον ανάγκασαν να προχωρεί "Τρέχα Γεώργιε,προς τον Ποθητό σου Κύριο!",έλεγε ο Άγιος επικαλούμενος την βοήθεια του Χριστού.Με την ακατανίκητη δύναμη του Χριστού ο Άγιος διαφυλάχθηκε αβλαβής από δηλητήριο,ανάστησε νεκρό που έζησε πριν από 300 χρόνια και άλλα πολλά θαύματα έκανε,ώστε να πιστέψουν πολλοί στο Χριστό. Τέλος,ο Διοκλητιανός έδωσε εντολή ο άγιος να αποκεφαλισθεί. Έτσι η ψυχή του ανήλθε στους ουρανούς για να λάβει τα τρόπαια της αιώνιου δόξης.
Η τιμή του Αγίου Γεωργίου γνώρισε πολύ μεγάλη εξάπλωση σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο και τούτο γιατί κάθε χριστιανική ψυχή διαβλέπει στον Άγιο την ενσάρκωση των αρετών της γενναιότητας και της καρτερικότητας μέσα στην αναστάσιμη περίοδο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σ'ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ



6 σχόλια:

  1. αληθως ο Κυριος Μαρια μου
    χρονια πολλα σε ολους
    χρονια πολλα στους εορταζοντες
    να χαιρεσαι οποιους εχεις
    σε φιλω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Κική μου,γιορτάζει ο γιος μου να είσαι καλά και να χαίρεσαι ότι αγαπάς! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Γλυκιά μου ευχαριστώ για την αφήγηση της ζωής του Αγίου. Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου και η Ευλογία του Αγίου να φέρει ότι καλύτερο στο σπιτικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι και από εδώ,να είσαι πολύχρονη γλυκιά μου και να χαίρεσαι όλη την οικογένεια! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη Μαρία μου χρόνια πολλά ο Άγιος Γεώργιος είναι από του πιο αγαπημένους Άγιους μας που και αυτός όπως πολύ άλλοι έδωσε την ζωή του για τον Κύριο και Χριστό μας..μακάρι να έχουμε την βοήθεια Του στην κάθε στιγμή μας..
    Εμεις στο σπίτι μας έχουμε τρεις που γιόρταζαν...
    Και του χρόνου να είμαστε μια αγκαλιά όλοι μας
    Υπέροχο το Πασχαλινό σου στόλισμα εδώ.. φιλιάααα!! 🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά,να τους χαίρεσαι Ρούλα μου και να τους καμαρώνεις όπως αγαπά η καρδούλα σου!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή