Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Πετσετάκι για πρόσφορο -5-


Η νίκη κατά της φθοράς

Αυτό το "μεθ' ημέρας οκτώ" δίδεται και στον καθέναν μας μέσα στο αναστάσιμο κλίμα ως ευκαιρία για να κατανοήσουμε ποιος αληθινά είναι ο Χριστός για εμάς. Μας δόθηκε  η χαρά της Ανάστασης. Καλούμαστε όμως να μην την χάσουμε,αλλά να την αιχμαλωτίσουμε στην καρδιά μας,πιστεύοντας σ'αυτή. Μας δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε μια καινούρια ζωή. Καλούμαστε να εργαστούμε πάνω στο Ευαγγέλιο και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το μήνυμά μας.


Μας δόθηκε η πίστη στον αναστάντα Κύριο ως νόημα και ελπίδα. Καλούμαστε να μην νικηθούμε από τη φθορά που η αμαρτία και ο χρόνος επιφέρουν,αλλά να κρατήσουμε τη φρεσκάδα του να γνωρίζουμε σε ποιον πιστεύουμε. Και όλα αυτά με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος,το οποίο προσέφερε ο Χριστός στους μαθητές του και  σε όλους τους χριστιανούς. Με τη δύναμη της ειρηνικής καρδιάς που η Ανάσταση φέρει και η ζωή της Εκκλησίας κατοχυρώνει.


Ο απόστολος Θωμάς έλειπε την ημέρα της Αναστάσεως. Την αμφισβήτησε. Του δόθηκαν οι οκτώ ημέρες,μέσα στις οποίες τελικά βρήκε τον δρόμο και πίστεψε,αφού με λαχτάρα περίμενε τη συνάντηση,ακόμη κι αν έπρεπε να ψηλαφήσει τον Κύριο ή έστω, να τον δει. Έδωσε όμως νέο νόημα στον δικό του χρόνο. Και γίνεται το πρότυπο και για μας,για να μπορέσουμε τελικά να κρατήσουμε την Ανάσταση στην καρδιά και τη ζωή μας!




Μέσα από δύο λόγια,που επέλεξα από την Φωνή Κυρίου,της σημερινής Κυριακής του Θωμά,σας παρουσιάζω ένα πετσετάκι για το πρόσφορο,το έχω κεντήσει στην ποδοκίνητη,παραδοσιακή ραπτομηχανή με τελάρο και το τελείωμα του ένα πλακέ στην  ηλεκτρική μηχανή.



Σας εύχομαι μία όμορφη,δημιουργική εβδομάδα έστω και κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, μπορούμε να κάνουμε αξιοθαύμαστα έργα,φτάνει να έχουμε καλή διάθεση και μεράκι!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ



6 σχόλια:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
    Σε συγχαίρω για την τέχνη σου, είναι κάτι που θαυμάζω αλλά δεν, έχω την εντύπωση πως και παλαιότερα είχες κάνει ένα σταυροειδές ασπροκέντημα για το πρόσφορο;
    Αυτό που θέλω να γράψω και που δεν το γνώριζα από παλιά είναι πως όταν έγινε η μετάσταση της Παναγίας μας, την Τιμία ζώνη της την εναπόθεσε στα χέρια του άπιστου Θωμά!Δεν είναι συγκλονιστικό;
    https://www.agiazoni.gr/article.php?id=26322138942156739831

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το ασπροκέντι πολύ καλή δουλειά Μαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες. Κάποιες φορές η γνώση, ή ότι είναι αυτό που νομίζουμε, μας οδηγεί στην αμφισβήτηση, πράγμα που δεν συμβάλλει στην πνευματική και ηθική σκέψη. "Το ου μη πιστεύσω" καθρεφτίζει την άγνοια και τον εγωισμό μας.Βέβαια στην αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου η πίστη βαραίνει για το μέγα μυστήριο της ζωής, του θανάτου και της Ανάστασης.
    Μαρία να είσαι καλά!
    Όμορφο και το πετσετάκι για το πρόσφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου Χρόνια πολλά κι απο εδώ Χριστός Ανέστη,μακάρι το Φως της Ανάστασης να ξεχυθεί παντού γύρω μας και να χαρισει γαλήνη,υπομονή και καρτερία. Υγεία και χαρά στην οικογένειά σου ,τα έργα των χεριών σου αξιοθαύμαστα!!!Ναχεις υγεία να δημιουργείς και να ευγνωμονείς τον Θεό για την κάθε μέρα που μας χαρίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου τα λόγια είναι βάλσαμο και η ανάγκη να κρατηθεί μέσα μας το φως της Ανάστασης είναι μεγάλη !!Το βράδυ σαν βάζω το κεφάλι μου στο μαξιλάρι ευχαριστώ το Θεό για όσα μου χαρίζει και κυρίως την υγεία και τη γαλήνη στην ψυχή!!
    Ενα τέτοιο πετσετάκι εχω και εγώ φτιαγμένο από την θεία μου !!Να είσαι καλά Μαρία !! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!!! Πολύ όμορφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή