Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Φως κτιστό,φως,άκτιστο


Χριστός Ανέστη!

   Το πρώτο σημείο της δημιουργίας του κόσμου ήταν το φως. "Γεννηθήτω φως" είπε ο Θεός [Γεν.1,3]. Και το φως ήταν η αφετηρία της ζωής.Μαζί μ'αυτό ξεκίνησε ο χρόνος.Τα πάντα,όσα δημιούργησε ο Θεός Πατέρας δι' Υιού έν Αγίω Πνεύματι,στο φως εμφανίζονται και σ'αυτό υπάρχουν το σύμπαν,ο ουρανός και η γη,η στεριά και η θάλασσα,τα φυτά και τα ζώα,ο άνθρωπος.Το πρώτο αυτό φως όμως δεν μπορεί από μόνο του να δώσει στη ζωή αιωνιότητα.Είναι κτιστό,που σημαίνει ότι έχει αρχή και τέλος.Υπάρχει ως δώρο του Θεού.Δεν είναι Θεός.Και γι'αυτό τα πάντα μέσα σ'αυτό ανατέλλουν και δύουν.Εισέρχονται στον χρόνο και εξέρχονται.Ζούνε και πεθαίνουν.


Υπάρχει όμως και ένα άλλο φως,το άκτιστο! Είναι το φως που εμείς το βλέπουμε και το ζούμε στο  πρόσωπο του Χριστού,του Θεού που γίνεται άνθρωπος.Είναι το φως το αληθινό,που φωτίζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο[Ιωάν.1,9].Αυτό το φως μπορούμε να το κάνουμε δικό μας,να το αφήσουμε να λάμπει στην καρδιά και στον νου μας,στην ψυχή και στο σώμα,και να μας δώσει ανάσταση και ζωή.Μπορούμε όμως και να το αρνηθούμε.Να διαλέξουμε το πνευματικό σκοτάδι της απουσίας του Θεού από τη ζωή μας.Αντιστέκεται το "εγώ μας". Λέμε ότι μπορούμε να γίνουμε από μόνοι μας θεοί.Και ζούμε τον θάνατο,τον πνευματικό και τον σωματικό,διότι όπου δεν υπάρχει ο Θεός,αργά ή γρήγορα έρχεται η νέκρωση.


Βρεφικά σεντονάκια,κεντήθηκαν στην ποδοκίνητη ραπτομηχανή  με κοφτό,ελάχιστες χρωματιστές πινελιές,μ'ανεβατή βελονιά και τα φινιρίσματα του ολοκληρώνονται μ'ένα φαρδύ αζούρ!


Και μία κοντινή η όλη ομορφιά του ολόλευκου κύκνου,που θα τον κρατούν συντροφιά στα όνειρα του!


Το παραπάνω κείμενο είναι από την Φωνή Κυρίου,της Κυριακής του Πάσχα!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



5 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά με υγεία,
    Μαράκι γλυκό, και πάντα
    να δημιουργείς ομορφιές! 🐇

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθώς Ανέστη Μαρία !!!Με φως προσπαθούμε να πορευόμαστε στη ζωή μας !!! Πολύ όμορφα τα βρεφικά σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα γλυκιά μου
    Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, με υγεία και κάθε καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι Μαρία μου οι Αναστάσιμες μέρες να φωτίσουν με το δικό τους άκτιστο φως τα σκοτάδια της ψυχής που μας κυκλώνουν
    Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη Μαρία μου, πολλές ευχές από καρδιάς για χαρά, υγεία και δημιουρικότητα! Εξαιρετικά και τα σημερινά σου εργα, είσαι ασταμάτητη!! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή