Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Υπέροχος ύμνος της αγάπης



    1. Εάν υποθέσωμεν ότι ομιλώ τας γλώσσας των ανθρώπων και των αγγέλων,δεν έχω όμως αγάπην,έγινα όμοιος προς τον άψυχον χαλκόν,που βουίζει,όταν τον χτυπούν,ή προς τον κύμβαλον,που βγάζει θορυβώδη και χωρίς σημασίαν ήχον.
   2. Και εάν έχω το χάρισμα της προφητείας και εάν γνωρίζω όλα τα μυστικά σχέδια των βουλών του Θεού και έχω όλην την γνώσιν,που ημπορεί να αποκτήση ο άνθρωπος,και εάν έχω κάθε βαθμόν πίστεως,ώστε να μεταθέτω και βουνά ακόμη,δεν έχω όμως αγάπην δεν είμαι τίποτε.


3.Και εάν διαθέσω όλα τα υπάρχοντα μου διά να θρέψω με ψωμιά τους πτωχούς,και εάν παραδώσω το σώμα μου διά να καώ,δεν έχω όμως αγάπην,δεν ωφελούμαι τίποτε από τας θυσίας αυτάς.
4.Εκείνος,που έχει την αγάπην,είναι μεγαλόψυχος,ανεκτικός και με πλατειά καρδιά γίνεται ευεργιτικός και ωφέλιμος η αγάπη δεν φθονεί,η αγάπη δεν ξιππάζεται και δεν φέρεται με αλαζονείαν και προπέτειαν δεν φουσκώνει από οίησιν και υπερηφάνειαν.


5. Δεν πράττει τίποτε το άσχημον,δεν ζητεί τα ιδικά της συμφέροντα,δεν ερεθίζεται από θυμόν και οργήν,δεν σκέπτεται ποτέ κακόν κατά του πλησίον,ούτε λογαριάζει το κακόν που έπαθε από αυτόν.
6. Δεν χαίρει,όταν βλέπη να γίνεται κάτι άδικον,χαίρει δε όταν βλέπη την αλήθεια να επικρατη.


7. Σκεπάζει όλας τας ελλείψεις του πλησίον και δεν τον διαπομπεύει δι' αυτάς σχηματίζει ευμενή πεποίθησιν υπέρ του αγαπωμένου εις όλα και όταν ευρίσκεται ενώπιον παρεκτροπών του πλησίον ελπίζει,ότι από όλας αυτάς θα διορθωθή ούτος εις όλα δεικνύει υπομονήν διά τον πλησίον.
Α΄Προς Κορίνθιους - Στίχ. 1 - 7,{από την Καινή Διαθήκη} 


Επέλεξα να σας μεταφέρω ένα μέρος από τον υπέροχο ύμνος της αγάπης, στην ερμηνευτική απόδοση από την Καινή Διαθήκη!


Καρδούλες κοφτές,επέλεξα να κεντήσω στην ποδοκίνητη παραδοσιακή ραπτομηχανή ,με ασπροκέντημα σε κοφτό και ανεβατό,σε μαξιλαράκια για να διακοσμήσουν μία γωνία στο σαλόνι μας!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ









3 σχόλια:

  1. τι πιο όμορφο από το να θυμηθούμε τον ύμνο της αγάπης μια τέτοια μέρα?
    πανεμορφες και οι καρδιες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα τα μαξιλαράκια σου με τις καρδούλες, Μαρία μου και τι ωραία που τα συνόδεψες με τον υπέροχο ύμνο της αγάπης!
    Φιλιά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αγάπη δε μη εχων..." Νομίζω ο,τι ωραιότερο εχει γράψει ο Απόστολος Παύλος. Να'σαι καλά! Καλό βράδυ!
    Υ.Γ. Όμορφες οι δημιουργίες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή