Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

 


   Κάποτε ο Χριστός ενώ περπατούσε μέσα στην πόλη συνάντησε έναν τυφλό,που βάδιζε με δυσκολία.Οι μαθητές του τον ρώτησαν ποιος φταίει για την δυστυχία αυτού του ανθρώπου, οι γονείς του ή ο ίδιος.

Έκπληκτοι όμως ακούνε ότι δεν φταίει κανένας κι ότι αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε τυφλός για να δοξασθεί ο Υιός του Πατρός με ένα νέο θαύμα.

   Με συμπόνοια ο Χριστός σταμάτησε στον τυφλό και χωρίς να του το ζητήσει,θέλησε να τον θεραπεύσει.Αφού λοιπόν έπτυσε κάτω με το σάλιο του,έκανε πηλό και μ'αυτόν άλειψε τις κόγχες των ματιών του τυφλού και τον πρόσταξε να πάει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να πλυθεί.


Ο τυφλός με υπακοή έκανε ό,τι τον πρόσταξε ο Ιησούς και βρήκε το φως του. Όλοι όσοι τον γνώριζαν ως τυφλό εξεπλάγησαν και μάλιστα αμφέβαλαν ότι είναι ο τυφλός που ήξεραν.
Το συνταρακτικό γεγονός φθάνει μέχρι το Ιουδαΐκό συνέδριο πως έγινε το θαύμα της θεραπείας του.
Μα οι Φαρισαίοι δεν πείθονται και καλούν τους γονείς του. Εκείνοι ομολογούν ότι αυτός είναι ο γιος τους και γεννήθηκε τυφλός,αλλά το πως τώρα βλέπει δεν το γνωρίζουν. Πρέπει να ρωτήσουν τον ίδιο γιατί είναι ο μόνος σε θέση να τους πει.
Τον καλούν και πάλι οι Φαρισαίοι και του λέγουν:
-"Ο άνθρωπος αυτός που σε θεράπευσε είναι αντίθεος,διότι καταπατεί την αργία του Σαββάτου" και τον ρωτούν:
-Συ τι λέγεις περί αυτού? 
Κι εκείνος με τόλμη απάντησε αυθόρμητα:
-Είναι Προφήτης!
Ενοχλημένοι οι Φαρισαίοι τέλος αφού τον ξανακάλεσαν τον έδιωξαν και τον κήρυξαν αποσυνάγωγο.
Μετά από αυτά συναντάει τον Ιησού,που του αποκαλύπτει ότι Αυτός που τον θεράπευσε είναι ο Υιός του Θεού. Ο πρώην τυφλός με άπειρη ευγνωμοσύνη τον προσκύνησε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
"Η θεραπεία του έκ γενετής Τυφλού".

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου