Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Άγιος Μεγαλομάρτυς Άρτεμιος


Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος έζησε σε μία εποχή δύσκολη,την εποχή που ο αυτοκράτορας Ιουλιανός θέλησε να επαναφέρει την ειδωλολατρεία στην αυτοκρατορία. Κι ενώ κατείχε θέση υψηλή και ζηλευτή {ήταν δούκας της Αλεξάνδρεια},τα περιφρόνησε όλα για την αγάπη του Χριστού. Περιφρόνησε τις υλικές απολαύσεις,τις δόξες και τις τιμές και ύψωσε το ανάστημα του και αντιστάθηκε στην αυτοκρατορική θηριωδία και αυθαιρεσία.

Αυτό είναι το αξιοθαύμαστο και το υπέροχο στη χριστιανική ζωή.Ενώ ο Άγιος δίνει ότι πολυτιμότερο,τιμές,δόξα και την ίδια τη ζωή του και θα νόμιζε κανείς ότι έχασε τα πάντα,έν τούτοις κερδίζει πολύ περισσότερα και πολυτιμότερα. Κερδίζει την αιωνιότητα,που κανένα βάρος κανενός θησαυρού άλλου δεν είναι δυνατόν να ισοφαρίσει.



   Αλλά μήπως κι εδώ στη γη λίγο τιμήθηκαν οι Άγιοι και τιμώνται και σήμερα από πλήθη χριστιανών? Ναοί και προσκυνήματα τιμώνται στο όνομα τους και γενιές γενεών επικαλούνται με δεήσεις και προσευχές τις μεσιτείες τους.Αυτό μας λέγει και ο λόγος του Θεού "τους δοξάζοντας με δοξάσω".
   Αυτά είναι τα παραδείγματα,τα υποδείγματα,οι σωστοί και αλάθητοι καθοδηγοί στη ζωή μας,που αν τους ακολουθήσει κανείς θα κερδίσει κι αυτή τη ζωή και τη μέλλουσα κατά τον λόγον του θείου Παύλου:"η ευσεβεία προς πάντα ωφέλιμος έστιν,επαγγελίαν έχουσα ζωής της νυν και της μελλούσης".
   




                                                  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου