Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΑΕΡΑΣ - ΠΟΤΗΡΟΚΑΛΥΜΜΑΤΑ

  " Φανέρωσα το όνομα σου"
Ποιο είναι το όνομα του Θεού,το οποίο φανέρωσε ο Χριστός στους ανθρώπους και σε ποιους το φανέρωσε?


   Η απάντηση του Θεού
Οι άνθρωποι ήξεραν ότι υπάρχει κάποιος Θεός είτε με τη μορφή της πολυθεΐας και της ειδωλολατρίας είτε με την αποκάλυψη στον Αβραάμ και στους Εβραίους. Ο Χριστός όμως,ερχόμενος στον κόσμο,φανέρωσε το αληθινό όνομα του Θεού σε όλους τους ανθρώπους.Κατέδειξε και με τη διδασκαλία και με τη ζωή του και με τα πάθη και την ανάσταση του ότι ο Θεός είναι Τριαδικός.


Είναι κοινωνία τριών προσώπων και ταυτόχρονα ένας κατά την ουσία. Πατήρ,Υιός και Άγιο Πνεύμα είναι τ όνομα του Θεού και σ'αυτό το όνομα μας κάλεσε να βαπτιζόμαστε,πάντα τα έθνη (Ματθ.28,19).


Αυτό το όνομα δείχνει έναν Θεό που καλύπτει όλες τις ανθρώπινες αναζητήσεις. Τον Θεό που δημιούργησε τα πάντα,που δεν περιορίζεται στον εαυτό του αλλά είναι κοινωνία,δηλαδή συνύπαρξη τριών προσώπων τον Θεό που είναι η σοφία του παντός,που έρχεται σε συνάντηση  και κοινωνία με τους ανθρώπους που τον εγκατέλειψαν και προτίμησαν να είναι θεοί χωρίς αυτόν,οδηγήθηκαν στον θάνατο και τον οδήγησαν στον θάνατο τον Θεό που αναστήθηκε ανασταίνοντας τον κάθε άνθρωπο που θα τον ακολουθήσει τον Θεό που δεν διάλεξε έναν λαό μόνο,αλλά καλεί τον καθένα να σωθεί.


Το δεύτερο χαρακτηριστικό του ονόματος του Θεού είναι πως "ο Θεός αγάπη εστί(Α'Ιωάν.4,16).Δεν είναι απλώς αγάπη,αλλά είναι αγάπη!
Με λίγες γραμμές μέσα από την σημερινή Φωνή Κυρίου,της Κυριακής Ζ' από του Πάσχα σας παρουσιάζω τον αέρα και ποτηροκαλύμματα,που έφτιαξα για την ενορία μας.


Τα ποτηροκαλύμματα είναι δύο ισομεγέθη καλύμματα σε σχήμα σταυρού με τα οποία καλύπτονται το Άγιο Δισκάριο και το Άγιο Ποτήριο κατά την Αγία Προσκομιδή. Ο αέρας είναι ένα κάλυμμα ορθογώνιο μεγαλύτερο από τα προηγούμενα,με το οποίο καλύπτονται τα Τίμια Δώρα στην Ιερά Πρόθεση και αργότερα,μετά την απόθεση τους,στην Αγία Τράπεζα. Αυτό το κάλυμμα στη μεγάλη Είσοδο ο Ιερέας το φέρει στην πλάτη του.


Ως φόρος ελάχιστη τιμής της ταπεινότητας μου.

Κύριε Ιησού Χριστέ ,Υιέ του Θεού ελέησον με τον αμαρτωλόν.
Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς!

Σας εύχομαι να έχετε μία όμορφη Κυριακή!


3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα κεντήματά σου για τον ναό σας!!!
    Βοήθειά σου Μαρία μου!!!!
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσουν Μαριάννα μου!
      Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Γειά στα χέρια σου Μαρία μου.
    Πολύ ωραία η δουλειά σου.
    Βοήθεια σας.
    Ευχαριστούμε και γι αυτά που μοιράστηκες μαζί μας.
    Καλό μήνα και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή