Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η αποθέωση του "εγώ"


   Καλησπέρα σας!

   Η αδυναμία πολλές φορές, τόσο η δική μας όσο και των άλλων χριστιανών,να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο.
   Να συμπαρασταθούμε. Να έχουμε κοινή πορεία.Να προσανατολιστούμε τη ζωή στον Χριστό και στην αγάπη. Βλέπουμε ο καθένας τον εαυτό του να σκέπτεται διαφορετικά.Να μην είναι σε θέση να ακούσει τον αδελφό του.Να ενδιαφέρεται μόνο για τα δικά του,χωρίς να είναι σε θέση ή να θέλει να μοιραστεί με τον άλλο ότι τον βαραίνει,αλλά και την ίδια στιγμή να φορτωθεί λίγο από το φορτίο που βαραίνει τους άλλους.
    Γιατί εδώ βρίσκεται και το κέντρο της αμαρτίας.Στο να μεριμνούμε μόνο για το "εγώ".Κι αυτή η μέριμνα μας γεμίζει πάθη,κακίες και απογοήτευση.Γιατί ξεκινάμε από τους άλλους και δεν βλέπουμε την δική μας πτώση.
   Ο Χριστός της Εκκλησίας,λοιπόν,για τον καθέναν μας αποτελεί μία πρόκληση.Ας τον αναζητούμε!


Μελετώντας,την σημερινή Φωνή Κυρίου,της Κυριακής,σκέφτηκα να σας μεταφέρω το παραπάνω απόσπασμα που με προβλημάτισε και με έβαλε σε σκέψεις....μέσα.... από την δημιουργική μου απασχόληση.....


...μικρά - μικρά πορτοφολάκια για μικροαντικείμενα μέσα στην τσάντα μας,που εκτός από θέμα οργάνωσης,είναι πρακτικά και πολύ εξυπηρετικά.



Σας εύχομαι να έχετε μία όμορφη,δημιουργική εβδομάδα και να περνάτε υπέροχα!!!

ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ!



5 σχόλια:

  1. "Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι"
    Το κάλεσμα του Ευαγγελικού λόγου έχει κίνητρο την αγάπη που διαμορφώνει την κοινωνική εικόνα του ανθρώπου, πάντα άγρυπνη, πάντα παρηγορητική, κυρίως όμως αδελφωμένη με καθοριστικό ρόλο στα υπαρξιακά, καθημερινά προβλήματα (χωρίς φανφάρες) με άκρα ταπεινότητα.
    Μαρία καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο πολύ εκφράζεις τις σκέψεις μου!
    Αν έστω στο ελάχιστο ακολουθούσαμε το λόγο του Κυρίου μας, η ζωή μας θα ήταν τόσο όμορφη! Ατομιστές οι περισσότεροι, αδιαφορία για το συνάνθρωπό κι αυτός ο καταραμένος εγωισμός που δεν αφήνει περιθώριο να φωλιάσει η αγάπη του Χριστού μας...
    Ελεήμονες οφείλουμε να είμαστε και είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά δεν γίνεται μόνο στο να δώσεις κάτι στο φτωχό, αλλά να φροντίσεις με αγάπη κι όποιον έχει κάποιο πρόβλημα. Μπορεί να είναι η συντροφιά, το τηλεφώνημα, με όποιο τρόπο μπορείς να τον κάνεις να σε νιώσει δίπλα του.
    Κι αν ακόμα δε μπορούμε να δώσουμε λύση στο όποιο πρόβλημα, είναι μεγάλη παρηγοριά η συμπαράσταση.
    Τα όμορφα πορτοφολάκια σου εύχομαι να είναι πάντα γεμάτα με αγάπη εκτός από τα μικρά αντικείμενα Μαρία μου γλυκιά!

    Φιλάκια, ευλογημένο και χαρούμενο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vaše malé kabelky sa mi veľmi páčia! Do veľkej kabelky sú ako stvorené!
    Pozdravujem vás!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ομορφα κ πρακτικαααααααα χωρις ΧΡΙΣΤΟ δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την αγαπη μας την έμαθε ο Χριστός..και με αυτή να πορευομαστε Μαρία μου ... η εγνοια και η συμπαρασταση για τον συναθρωπό μας είναι τα πιο ωραια συναισθηματα ...ας γίνουμε καλυτεροι άνθρωποι με την αγαπη...
    Να εισαι καλά Μαρία μου τα πορτοφολακια σου υπεροχα και πρακτικα.. καλο σου μηνα...!!! 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή