Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Κουκουνάρα

- Καλώς την σε περίμενα....
Της είπε...καθώς άνοιγε την βαριά σιδερένια πόρτα που βρισκόταν στο εξωτερικό της αυλής.Είχαν συναντηθεί οι δύο αδελφικές φίλες,το πρωί στην εκκλησία κι έδωσαν ραντεβού να συναντηθούν το απόγευμα στο σπίτι της.
-Έλα πέρασε στο σπιτικό μου,μία στιγμή να προσφέρω καφέ και κατόπιν να συζητήσουμε τα δικά μας,μια κι έχουμε να τα πούμε εδώ και αρκετό καιρό,αν θυμάμαι καλά,από το προηγούμενο καλοκαίρι.Να καθίσουμε εδώ ή να πάμε μέσα στο σπίτι? 
Κι εκεί ποιο πέρα βρισκόταν το τραπέζι του κήπου,στρωμένο με το καρό  τραπεζομάντηλο,που την άκρη του το στόλιζε μία φαρδιά δαντέλα πλεγμένη με το βελονάκι.Και ήταν χωμένο ανάμεσα τις μεγάλες γλάστρες με τις φουντωμένες ορτανσίες και τα ζωηρά τους χρώματα,τις πανέμορφες τριαντάφυλλιες,τα κόκκινα γεράνια,τ'άρωμα βασιλικού,σε συνδυασμό με την μυρωδιά του ασβέστη από τα φρεσκοβαμμένα σκαλοπάτια σου πρόσφερε αγαλλίαση και θαλπωρή.
-Τι είναι αυτά που λες αγαπητή μου? Θα περιφρονήσουμε τις τόσες ομορφιές και θα κλειστούμε στο σπίτι?
-Όπως θέλεις...πάω να φέρω το κέρασμα!
Χαζεύοντας κι απολαμβάνοντας το τόσο πράσινο,λες και ήταν λουσμένη μέσα από μία πληθώρα αρωμάτων και χρωμάτων το βλέμμα της έπεσε επάνω στο τραπέζι,που βρισκόταν το καλαθάκι με το πλεκτό της. Δίχως δεύτερη σκέψη το έπιασε αμέσως για να δει τι πλέκει η φιλενάδα της.Όπως το καμάρωνε να και η οικοδέσποινα με το δίσκο στο χέρι.
_Να το πάρεις να το ξεσηκώσεις κάπου θα την χρησιμοποιήσεις διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι έχεις πάθος με την κουκουνάρα. Κι ακούμπησε τον δίσκο στο τραπέζι,που εκτός από τον καφέ τον συνόδευε και το κρυσταλλένιο ποτήρι με το κουταλάκι την βανίλια { ή αλλιώς, υποβρύχιο}βουτηγμένο μέσα στο δροσερό,παγωμένο νερό! Συνέχισε...είναι η νηστεία των Αγίων Αποστόλων ή του θέρους,όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας και γι'αυτό δεν σου προσφέρω παγωτό, κι όπως γνωρίζεις τώρα τρώμε μόνο ψάρι.......
Μία δαντέλα απλή,μα συνάμα διαχρονική, την έπλεξα με χρωματιστή κλωστή,ένα γλυκό ροδακινί χρώμα,νούμερο σαράντα.


Αυτήν την φορά ξέφυγα από το κλασικό γεωμετρικό σχήμα κι επέλεξα το σετ μου,να είναι σε οβάλ,στολίζοντας τριγύρω του την κουκουνάρα.


 Το σχέδιο,το κέντησα στο χέρι,μ'ανεβατή βελονιά και ρίζα.


Να είσαστε καλά και να περνάτε όμορφα και δημιουργικά με ότι σας εκφράζει και σας ευχαριστεί διότι η δημιουργία μας εκπέμπει μόνο αναζωογόνηση και ψυχική ηρεμία.


Καλή και ευλογημένη εβδομάδα!!!






10 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τραπεζομάντιλα!
    Μου αρέσει η μπλε ορτανσία!
    Χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ομορφα γειαστα χερια σου!!!!!!
    Καλη βδομαδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραία η ιστορία σου / ο τρόπος παρουσιασης
    όπως και τα καλούδια που έφτιαξες
    ομορφο το λουλούδι σου [τελευταία φώτο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Krásne dečky a hortenzia je nádherná!!!
    Pekný deň,
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπεροδχο ειναι
    καλημερα και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία δαντέλα!!!! Πολύ ωραία και η μπλέ ορτανσια!! Είσαι σπουδαία !!!!Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα με τις όμορφες κατασκευές έργα τέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ομορφιές είναι αυτές, Μαρία μου! Και πόσο όμορφα "έπλεξες" τις δημιουργίες σου με την ιστορία! Μπράβο, φίλη μου. Πολλά φιλιά! Αγαπημένη και η μπλε ορτανσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κουκουναρα διαχρονικό και ντελικατο σχέδιο.. Μαρία μου και η δικη σου αγκαλιασε γυρω γυρω το κεντημα σου πολύ ωραια και η παρουσίαση σου..
    Όπως ομορφες και αξιες ανεκτιμητες τα πλεχτα και τα κεντηματα..
    Για στα χέρια σου φιλη μου καλο σου βραδυ φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hi Maria wow what a beautiful set,love the colours,well done my friend xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή