Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ΛΟΥΚΑ

 

   ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

    ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Ο διάβολος είναι μία τραγική ύπαρξη. Ο Θεός τον έπλασε μαζί με τις αγγελικές δυνάμεις και τον προόρισε να γίνει δοχείο ακτίστου φωτός.

Αυτός όμως από εγωΐσμό μετέτρεψε την αγάπη του Θεού σε φιλαυτία και κίνησε ανταρσία εναντίον του Θεού. Δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι ο θρόνος του Θεού είναι η αγάπη και η ταπείνωσή του.

   Ο σατανάς αναγνωρλιζει τον Θεό και πιστεύει στην δύναμη του. Αλλά δεν αγαπά τον Χριστό. Ομολογεί την θεότητα του Κυρίου,αλλά φοβάταθι την δύναμη της αγάπης του. Γι'αυτό και τομ παρακαλεί να μην τον βασανίσει. Ο βασανισμός των δαιμόνων έγκειται στο γεγονός ότι,ενώ οι δαίμονες μισούν τον Χριστό,ξέρουν ότι εκείνος εξακολουθεί να τους αγαπά και να τους αγκαλιάζει.


Σήμερα,Κυριακή Στ΄Λουκά,ανάμεσα τους τρεις Αγίους που εορτάζουν  τον Αγίο Γεράσιμο του έν Κεφαλληνία (+1581),τον Αγίο Μεγαλομάρτυ Αρτεμίο (+326) και την Αγία Ματρώνη οσίας της Χιοπολίτιδος (+462),είχαμε την τιμή και μεγάλη ευλογία να εορτάζει το ένα από τα δύο παρεκκλήσια της ενορίας μας,που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αρτέμιο!


Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ΛΟΥΚΑ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου