Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ο Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

 



Στη ζωή των ανθρώπων πολλές είναι οι επιτυχίες του πονηρού,όπως πολλές είναι και οι αποτυχίες του.
Μία μεγάλη ήττα υπέστη και από τον Άγιο Κυπριανό,τον πρώην Μάγο. Ο Άγιος Κυπριανός ζούσε στην Αντιόχεια στα χρόνια του Δεκίου. Ήταν πλούσιος,από γενιά αρχοντική,καταρτισμένος στη φιλοσοφία αλλά συγχρόνως και σε όλες τις τέχνες της μαγείας. Κυρίως επαγγελόταν τον Μάγο.
Αλλά ήρθε και γι'αυτόν η ώρα της χάριτος,όταν βρισκόταν στην ηλικία των σαράντα περίπου ετών.
Την ίδια εποχή ζούσε στην Αντιόχειαμία νεαρή παρθένος η Ιούστα,κοπέλα εκθαμβωτικού κάλλους.
Η νεαρή αυτή κόρη ήταν Χριστιανή και ζούσε με παρθενία,νηστεία και προσευχή. Ο διάβολος όμως ξεσήκωσε σε φλογερό έρωτα έναν νεαρό ειδωλολάτρη, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόποι να την φέρει στο σκοπό του. 
Η νεαρή Χριστιανή με τη χάρη του Κυρίου απέκρουε όλες τις προτάσεις του. Ο νέος τότε κατέφυγε στον ονομαστό Μάγο Κυπριανό. Ο Κυπριανός αφού συμβουλεύθηκε τα βιβλία του,επικαλέσθηκε τα πονηρά πνεύματα,τις υπηρεσίες των οποίων είχε εξασφαλίσει.
Δενβ πέτυχε όμως τίποτα κι ο διάβολος αναγκάσθηκε να ομολογήσει την ήττα του και την ακαταμάχητη δύναμη του Χριστού. Τόσο διακρίθηκε στη χριστιανική ζωή,που η Εκκλησία τον ανέδειξε Επίσκοπο. Όταν έγινε Επίσκοπος χειροτόνησε την παρθένο Ιούστα σε Διακόνισσα δίδοντάς της το όνομα Ιουστίνα.
Για τη χριστιανική τους δράση συνελήφθησαν και οι δύο,βασανίστηκαν και τέλος αποκεφαλίσθησαν.
Ο σατανάς ηττήθηκε κατά κράτος και τον έχασε για πάντα.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου