Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

    " Η γέννησις σου, Θεοτόκε χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη...."

    Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτασάμε το διήμερο που μας πέρασε επτά και οχτώ Σεπτεμβρίου, το μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας, στην Κωμιακή της Νάξου!


Εορτάζε ο ενοριακός μας ναός, που είναι αφιερωμένος στο Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου ή ποιο απλά όπως λέμε οι ντόπιοι (οι Κωμιακίτες), η Παναγία μας - η Θεοσκεπάστη!


Πήρε την ονομασία..... Παναγία Θεοσκεπάστη......προσωπικά, θα  σας αναφέρω την ιστορία, όπως μου την είχε αφηγηθεί η αείμνηστη,η γιαγιά μου (Μιχαλομαρία).......τότε που έκτιζαν οι χωριανοί το ναό δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να φτιάξουν την σκέπη (τον τρούλο,της εκκλησίας) κι έτυχε τότε κάποιος άνθρωπος από την Αμερική,ως επισκέπτης στο χωριό μας κι όπως καθόταν στο καφενείο που ήταν απέναντι από την εκκλησία, ρώτησε γιατί δεν είναι ολοκληρωμένος ο ναός κι ομόφωνα οι χωριανοί του ανάφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαν και τότε ως του θαύματος είπε ότι θα βάλει  την οικονομική ενίσχυση για να ολοκληρωθεί το έργο.
Όλοι έλεγαν η Παναγία μας,μεγάλη η χάρη της ,τον έστειλε να σκεπάσει το σπιτικό της! 


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ετέλεσε ο εφημέριο μας, τον μεθεόρτιο εσπερινό και στην συνέχεια ακούσαμε την Ιερά Παράκληση της Παναγίας μας!


Μαζί με την υπέροχη χορωδία, από τους Ιεροψάλτες μας!


Έτσι κι εφέτος για  άλλη μία χρονιά,είχαμε την μεγάλη τιμή κι ευλογία ο Εφημέριος της ενορίας μας,να είναι ο Πρωτοσυγκέλος της Μητροπόλεως μας, που με την ανιδιοτελής αγάπη του και την εκλεκτή παρουσία του έδωσε μία ιδίαιτερη κι εντυπωσιακή λαμπρότητα στο πανηγύρι μας!


Η Παναγία μας ,η Θεοσκεπάστη να σκεπάζει και να προστατεύει με υγεία όλο τον κόσμο!



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου