Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

 

   Για τον Ευαγγελιστή της Αγάπης ο Θεός επιφύλαξε όχι μόνο ειρηνικό αλλά κι έναν ξεχωριστό θάνατο.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ήταν γιος του Ζεβαδαίου και της Σαλώμης και υπήρξε ένας από τους πλέον αφοσιωμένους μαθητές του Κυρίου.


Έζησε από κοντά όλα τα γεγονότα της ζωής και της δράσης του Χριστού,κυρίως όμως την Σταύρωση και την Ανάσταση του.Όταν ο Κύριος ανελήφθη ,ο Ιωάννης παρέμεινε άγρυπνος φύλακας της Παρθένου Μαρίας. Μετά την κοίμηση της Θεοτόκου ο Ιωάννης ο απλοΐκός ψαράς της Τιβεριάδας με το κήρυγμα του και τα πολλά του θαύματα σαγήνευε στα δίκτυα της Βασιλείας του Θεού πολλούς ανθρώπους.


Επί Δομιτιανού εξορίζεται στην Πάτμο όπου με τη Χάρη του Κυρίου έφερε τους κατοίκους του νησιού στην πίστη του Χριστού. Εκεί αξιώνεται μέσα από θεία οράματα να γράψει το βιβλίο της Αποκάλυψης.
Γέροντας επιστρέφει στην Έφεσο όπου συνεχίζει τη δράση του γράφοντας το Ιερό του Ευαγγέλιο και Επιστολές.
Στην Έφεσο έλαβε την πληροφορία της κοίμησης του.Τότε με επτά μαθητές του βγήκε έξω από την πόλη και του πρόσταξε να ανοίξουν τάφο. Μπήκε μέσα και αφού τους ασπάσθηκε ζήτησε να τον σκεπάσουν με χώμα. Την στογμή που ανέτειλε ο ήλιος του κάλυψαν και το πρόσωπο.
Οι υπόλοιποι μαθητές του σαν έμαθαν την κοίμηση του,έσπευσαν στον τάφο του να τον ασπασθούν. Όταν όμως έσκαψαν δεν βρήκαν το σώμα του,γιατί ο Απόστολος κι Ευαγγελιστής Ιωάννης μετέστη στους ουρανούς,όπως και η Θεοτόκος.
Έτσι ο Κύριος πήρε στον ουρανό και το σώμα του αγαπημένου του μαθητή και το φυλάει εκεί μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία Του.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ




2 σχόλια:

  1. Πόσο ευλογημένοι ήταν εκείνοι που έζησαν τον καιρό που οι Απόστολοι που έζησαν μαζί με τον Χριστό την ζωή και τα πάθη Του και την Ανάστασή Του Μαρία μου.
    Χρόνια πολλά!
    Να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα .
    Καλό φθινόπωρο φιλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι Ρούλα μου και το σημαντικότερο αρνηθήκαν τα πάντα για να τον ακουλουθήσουν και να θέλουν να είναι συνεχώς δίπλα στον Χριστό μας!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή