Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Χριστός είναι η Ειρήνη μας - Ραπτική........σημαιάκια

 


Εκείνος που ζητεί ειρήνη,ζητεί με πόθο τον Χριστό,γιατί αυτός είναι η ειρήνη,ο οποίος ένωσε τους δύο σε ένα καινούριο άνθρωπο,φέροντας ειρήνη.
Ειρήνευσε δέ με το αίμα Του και την σταυρική Του θυσία είτε τους ευρισκομένους πάνω στη γη ανθρώπους με τον Θεό και μεταξύ τους,είτε τους ευρισκομένους στον ουρανό αγγέλους,τους οποίους συμφιλίωσε με όλους μας.
                                          [Μέγας Βασίλειος].

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023
Η Μετάστασις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.


Στην Νάξο,στα βόρεια του μοναστηριού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου,που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα ΒΑ ,από την Χώρα, πάνω σε βράχο βρίσκεται ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη,τον Θεολόγο και οι ντόπιοι το αποκαλούν Θεολογάκι!


Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι το μεγαλυτέρο μέρος του μικρού ναού αποτελείται από βράχους της σπηλιάς.


Που εορτάζει σήμερα και τις 8 Μαΐου!
Οι παραπάνω φωτογραφίες,είναι από το διαδίκτυο.
================================================================
Τώρα,σχετικά με την ραπτική.............
Μου έπεσαν στα χέρια μου,σημαιάκια που στολίζουμε στην εκκλησία μας στα πανηγύρια των μεγάλων εορτών. Κάποια από αυτά,είχαν ήδη χαλάσει με τον αέρα κι όχι μόνο......


....... έτσι πήρα την πρωτοβουλία να τα φτιάξω........ για να μην τα πετάξουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε κι άλλες φορές........είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με σημαιάκια κι έμεινα αρκετά ικανοποιημένη από την ραπτική μου εμπειρία παρόλο που δεν ολοκληρώθηκαν κι ελπίζω πρώτα ο Θεός αύριο να τελειώσω μιας και ήταν αρκετά.



Να περνάτε φίλοι μου,πάντα όμορφα με ότι αγαπάτε!

ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου