Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Τσάντα,τζιν......

 Μία τσάντα,σε ύφασμα τζιν....



...το εσωτερικό της,είναι κεντημένο με βελονιά κορδονέτο,στην ποδοκίνητη ραπτομηχανή τα αρχικά του ονόματος του!


Επενδυμένη εσωτερικά,με βάτα για περισσότερη σταθερότητα,σχηματίζοντας λίγο quilting για να δώσω την έμφαση του καπιτονέ στο εξωτερικό της τσάντας. 


Εκτός από τις εσωτερικές τσέπες,τοποθέτησα κι εξωτερικά στα πλαϊνά της τσάντα και στην μπροστινή της όψη.


Η παραπάνω τσάντα ,την είχα φτιάξει τον Σεπτέμβριο του 2021,επίσης μου είχε ζητηθεί να κεντήσω εκτός από τα αρχικά του ονόματος του και την προσωνυμία του,και σε μορφή μπρελόκ,αλλά για ευνοήτους λόγους δεν ανεβάζω την συγκεκριμένη φωτογραφία,αλλά θα σας παρουσιάσω μία από την προετοιμασία,της τότε δημιουργίας μου κι εδώ φαίνεται η εξωτερική μπροστινή τσέπη,που την διακοσμεί μία λεπτή τρέσα.


Η τσάντα είναι σε στυλ tote,που κλείνει ερμητικά στο πάνω μέρος της με δύο τρουκ κι έχει και δύο χερούλια,να κρεμιέται άνετα κι από τον ώμο.
Εδώ,μία φωτογραφία με την μία πλευρά εσωτερικά της τσάντας.


Σε αυτό εδώ το σημείο,από ότι θυμάμαι με ζόρισε λιγάκι για να κλείσω τα πολλά στρώματα υφάσματος,μιας κι είχα κάνει διπλή πιέτα στα πλαϊνά,ώστε να της δώσω λίγη τσαχπινιά.

 
Ήταν ένα ευχάριστο πρότζεκτ κι η αλήθεια είναι ότι την έφτιαξα δίχως πατρόν αλλά με το μάτι όπως λέγανε και οι γιαγιάδες μας!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΤΥΡΩΣΗ









  








1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία η τσαντούλα που έφτιαξες, Μαρία!
    Κι εγώ έτσι με το μάτι τις ράβω...δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πατρόν, και όπως λές, αντιμετωπίζω διάφορες μικρο-δυσκολίες, αλλά αυτό τις κάνει και μοναδικές!!!
    Καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή