Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ένα αρκουδάκι μετράει τ'αστέρια....be-be



Μίμηση της ταπεινότητας
   Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο ως ο υψηλός Θεός,"αλλ'εφάνη ταπεινός άνθρωπος"[Ακολουθία των Χαιρετισμών]. Σκοπός του ήταν να ελκύσει προς το ύψος του ουρανού όλους εκείνους που αποφασίζουν να τον μιμηθούν στην ταπεινότητα. Που δεν ζητούν για τον εαυτό τους τιμές και αναγνώριση,αλλά επιδίδονται στον αγώνα να τιμηθεί ο Θεός στον κόσμο και τους ανθρώπους.Και είναι τέτοια τα έργα τους που δεν επιδιώκουν κανέναν έπαινο. Η ίδια η αρετή τους είναι ο έπαινος τους,αλλά δεν καυχώνται γι'αυτή,ούτε θέλουν ανταμοιβή.Αντιθέτως,ετοιμάζονται στη ζωή τους να αντιμετωπίσουν την αχαριστία των ανθρώπων,την απόρριψη,τη θλίψη και τον σταυρό,ακριβώς διότι δεν επιδιώκουν δόξες.



Δύσκολος ο δρόμος. Και ισχύει και για μας ο λόγος του Κυρίου:"Δεν ξέρουμε τι ζητούμε".Συχνά η προσευχή μας στον Θεό είναι για την επιτυχία μας,για την υγεία μας,για την αποδοχή μας από τους άλλους,για τη δόξα μας,για την αναγνώριση των κόπων μας. Και εκεί στοχεύουμε. Όταν έρχεται η ώρα να πιούμε το ποτήριο του αγώνα και της δοκιμασίας,εκεί συχνά λυγίζουμε. Ακόμη και την πίστη μας,τη ζωή της Εκκλησίας,τη θεωρούμε στον νου μας ως αφορμή καταξίωσης. Γι'αυτό και δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις δυσκολίες που συμβαίνουν στη ζωή μας,από τη στιγμή που πιστεύουμε. Γιατί θεωρούμε ότι έχουμε δικαιώματα έναντι του Θεού και έναντι των ανθρώπων.



Μέσα από λίγες γραμμές,από την σημερινή Φωνή Κυρίου ,της Κυριακή Ε΄ Νηστειών......σας παρουσιάζω ένα από τα έργα μου που το έχω ολοκληρώσει τον προηγούμενο μήνα....το κέντημα του....απλικέ ,ανεβατό και βελονιά κορδονέτο,κεντημένο στην παραδοσιακή,ποδοκίνητη ραπτομηχανή......μαζί με κορδελίτσες και φαρμπαλά στο φινίρισμα της συνδυάστηκαν ως μοναδική σύνθεση σε μία πάνα αγκαλιά......το θέμα του...ένα αρκουδάκι μετράει τ'αστέρια......


...στην πίσω όψη της,τοποθέτησα ύφασμα φανέλα,κατάλληλο για μωρά.

Σας εύχομαι μία όμορφη ,δημιουργική εβδομάδα και ο Θεός μαζί μας!


3 σχόλια:

  1. γλυκια μου χρυσοχεραααααααααα!!!
    χωρις πιστη στον ΚΥΡΙΟ ειμαστε ενα τιποτα
    η απελπισια ειναι του εξω απο δω!!!
    ελπιδα και αγαπη λοιπον....... καλα να περνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγινε πολυ ομορφη
    γεια στα χερια σου

    να εισαι καλα και να προσεχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με κάνεις να ζηλεύω και να αναπολώ τα χρόνια που έραβα στη ραπτομηχανή μου φουστανακια στις κόρες μου. Χρυσά χεράκια γλυκιά μου, ο Θεός να σου δίνει δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή