Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος


Τις εορτές του Δωδεκαημέρου τις επισφραγίζει η σημερινή εορτή,κατά την οποία "την Σύναξιν επιτελούμεν του Αγίου και Τιμίου Πρόδρομου ,ως τω μυστηρίω του θείου βαπτίσματος υπουργήσαντος..."


Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αναδείχθηκε όντως ο "σεβασμιώτερος"απ'όλους τους Προφήτες ,όχι μόνο για την αγιότητα του βίου του και το μαρτυρικό του τέλος,όχι μόνο γιατί είδε τον "κηρυττόμενον",μα και γιατί αξιώθηκε να τον βαπτίσει ...
Μέσα σε όλα αυτά τα προνόμια,με τα οποία ο Θεός τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή,εκείνος έμεινε πάντα με την βαθειά συναίσθηση πως ήταν ο λύχνος απέναντι στο φως,ο υπηρέτης μπροστά στον Δεσπότη,ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού. Γι'αυτό και με παρρησία συνηστούσε στους μαθητές του: "Εκείνον δει αυξάνειν,εμέ δε ελαττούσθαι." 
Για όλους τους πιστούς ο Άγιος Ιωάννης παραμένει ένα τεντωμένο δάκτυλο που μας δείχνει τον Χριστό και μας αποκαλύπτει ότι αυτός είναι ο Σωτήρας μας. Ας έχουμε λοιπόν ώτα να ακούμε την φωνή του, "Φωνή βοώντος"και μάτια να βλέπουμε τον Υιό του Θεού ερχόμενον προς σωτηρία μας,έτσι όπως τον αποκάλυψε ο Τίμιος Πρόδρομος.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ 
σ'όλους τους εορτάζοντες κι εορτάζουσες να χαιρόσαστε ότι αγαπάτε και να σας χαίρονται!!!


6 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοήθειά μας!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου γλυκό!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές ευχές και Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σου εορτή, Ιωάννα μου και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!!! Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία όλα όσα γράφεις
    πολύ καλό και η σκέψη σου να το βάλεις
    χρόνια πολλά σε όλους
    καλή χρονιά με υγεία και αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και Καλή ευλογημένη Χρονιά !! Ωραία αυτά που μας γράφεις καλή μου φίλη !! Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή και ευλογημένη χρονιά Μαρία μου. Εύχομαι υγεία, αγάπη , ευτυχία και ελπίδα να φέρειη νέα χρονιάσεόλο τον κόσμο !! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή