Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τσαντάκι

Καλησπέρα σας....
Από την ιδιοτέλεια στην ανιδιοτέλεια
   Μέσα από την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής,που μας πέρασε ο Κύριος μας ζήτησε να αγαπάμε τους εχθρούς μας ,να ευχόμαστε γι'αυτούς που μας καταρώνται,να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο σ'αυτούς που μας χαστουκίζουν,να δίνουμε και το πουκάμισο μας σ'εκείνους που θέλουν να μας πάρουν το πανωφόρι μας και άλλα παρόμοια κάπως δύσκολα.
   Και επειδή,όπως επισημαίνει και ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας,"είναι φυσικό ακόμη και οι Άγιοι Απόστολοι να τα θεωρούν όλα αυτά δυσκατόρθωτα",προσπαθεί κατ'αρχήν να μας βοηθήσει ....χαϊδεύοντας λίγο τον υγιή εγωισμό μας.Ναι μας προτείνει το ποιο εγωιστικό για εμάς βραβείο: την ικανοποίηση της φιλαυτίας μας. "Βραβευτήν δέχεται τον της εν ημίν φιλαυτίας νόμον". Με άλλα λόγια μας λέει:"Κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας! Θέλετε οι άλλοι να είναι αμνησίκακοι,μακρόθυμοι,πράοι,συμπάσχοντες με εσάς? Το ίδιο να είστε κι εσείς προς εκείνους".
   Μετά όμως μας κεντρίζει το φιλότιμο λέγοντας:" Προφανώς δεν θα θέλατε να μείνετε μόνο σε ψευτοκατορθώματα,που και για τους αμαρτωλούς είναι αυτονόητα: Κι αυτοί αγαπούν αυτούς που τους αγαπούν,βοηθούν αυτούς που τους βοηθούν και δανείζουν σε εκείνους που ελπίζουν ότι θα τα πάρουν πίσω.
    Εγώ σας καλώ σε ψηλότερες κορυφές "Αγαπάτε κι αυτούς που όχι μόνο δεν σας αγαπούν,αλλά και σας μισούν.Αγαπάτε τους εχθρούς σας.Και κάνετε καλό και σ'εκείνους,από τους οποίους δεν περιμένετε ούτε ένα ευχαριστώ".


Μέσα από το παραπάνω απόσπασμα της Φωνής Κυρίου,σας παρουσιάζω άλλο ένα τσαντάκι που είναι πολύ πρακτικό και χρήσιμο ακόμη να το έχουμε και μέσα στην τσάντα μας,για να είναι ποιο νοικοκυρεμένη ώστε τα μικροαντικείμενα να μην είναι σκόρπια εδώ κι εκεί.......


Χρησιμοποίησα στοιχεία που είχα φυλάξει από παιδικά ρούχα της κόρης μου,που τα τοποθέτησα τις δύο γωνίες με την μέθοδο του απλικέ.


 Το είχα φτιάξει την προηγουμένη εβδομάδα κι έγινε η φωτογράφιση,την Κυριακή με την βροχή,νομίζω ότι διακρίνετε στην φωτογραφία.


Σας εύχομαι να περάσετε έναν όμορφο,δημιουργικό κι ευλογημένο μήνα με υγεία και όλα τα καλά του Θεού μέσα στο σπιτικό σας!

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

8 σχόλια:

  1. Καλημερα Μαρια μου!
    Καταπληκτικό το τσαντάκι σου!
    Μου αρέσει πολυ που χρησιμοποίησες στοιχεία απο τα ρουχαλάκια της κόρης σου!!Υπεροχη η δουλεια σου! Η βροχή απο οτι βλεπω μας ερχεται ξανά! Καλο και ευλογημένο μηνα! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρία κι από μένα! Πολύ όμορφη η δημιουργία σου γι' άλλη μια φορά! Φιλάκια και καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφη η δημιουργία σου, αλλά και οι φωτογραφίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τα λόγια και η δημιουργία, σαν να γλύκαναν το μέσα μας!
    Κορίτσι μου, το βρήκα πολύ τρυφερό αυτό που έκανες με τα ρουχαλάκια της κόρης σου!
    Να 'σαι καλά πάντα!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μονο κ μονο που ειναι φτιαγμενο απο ρουχα της κορης σου το κανει ανεκτιμητο!!!
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι ακριβως πρεπει να ειναι ο ανθρωπος Μαρία μου ανιδιοτελής πόσα παραδειγματα μας δινει η πίστη μας!!
    Το τσαντακι σου εγινε πολύ όμορφο και μονο που εχει κοματι από τις κόρης σου το φορεματακι.
    Να περνας ομορφα ότι και να κανεις Μαρία μου φιλακιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή