Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Θάλασσα πλατιά - Νοεμβρίου

Καλησπέρα σας!!!
Λίγες μέρες πριν το τέλος της χρονιάς,η ανταλλαγή μας πλησιάζει προς την ολοκλήρωση της και μας αφήνει όμορφες αναμνήσεις μέσα από το υπέροχο θαλασσινό μας ταξίδι μέσα σε μία θάλασσα πλατιά,γεμάτη με περιπέτειες κι εμπειρίες που αποτυπώθηκαν πάνω στα μπλοκ,με φαντασία, κέφι και μεράκι από μερακλίδικα ναυτόπουλα,που πρώτα ο Θεός,αργότερα θα ολοκληρωθούν σ'ένα μεγαλύτερο πρότζεκτ,ως ανάμνηση την γνωριμία μας μέσα από το ταξίδι μας.
Αφού η παραλήπτρια παρέλαβε το τετράγωνο του Νοεμβρίου,ευκαιρία να σας παρουσιάσω τον τελευταίο μήνα της ανταλλαγής μας,αφού ο Δεκέμβριος είναι αφιερωμένος στην κάθε μία προσωπικά,δηλαδή θα φτιάξουμε ένα μπλοκ για τον εαυτό μας και έτσι συμπλήρωνεται η δωδεκάδα.
Μία ηλιόλουστη ημέρα του Νοεμβρίου,που δεν κουνούσε ούτε πετούμενο πουλί,το καΐκι του μπάρμπα - Γιώργη,ξεκίνησε γιαλό - γιαλό να πάει για ψάρεμα.....


...εκτός, από ψαριά έπιασε μέσα στα δίχτυα του ένα μεγάλο αστερία....


εκεί που προσπαθούσε να τα ξεμπλέξει και να τα ξεχωρίσει,ξαφνικά στο πέλαγος περνάει ένα πλοίο συνοδευόμενο από ένα κοπάδι γλάρους και να κορνάρει επίμονα,παραξενευτήκε τι να συμβαίνει....έπειτα από λίγα λεπτά πάλι το ίδιο....


-Έλα Παναγία μου,μα τι να λοάτε?? αναρωτήθηκε και προσπαθούσε να θυμηθεί ποια μέρα της εβδομάδας ήταν {.....τα χρόνια εκείνα που τα καράβια ήταν λίγα  και τα περισσότερα νησιά δεν είχαν  κατάλληλο λιμάνι για να δέσουν στην στεριά,έριχναν άγκυρα στο βάθος της θάλασσας και με καΐκια εξηπερετούσαν τους ταξιδιώτες,για να βγουν στην στεριά .Επίσης,να τονίσουμε τα καράβια δεν έκαναν καθημερινά δρομολόγια και τις άγονες περιοχές μπορεί να πηγαίναν και μία φορά τον μήνα,για τις βασικές τους προμήθειες.}..... κι όπως σκεφτόταν .....εχτές ήταν Κυριακή,που πήγα στην εκκλησία,αρά, είναι δευτέρα........βλέπει ένα  καΐκι να περνάει από δίπλα του και να τον χαιρετάνε οι ταξιδιώτες με το μαντήλι στο χέρι,ανάμεσα τους κάποιοι του φώναζαν όσο ποιο δυνατά μπορούσαν - καλώς σε βρήκαμε πατέρα - ήταν τα παιδιά του που γύρισαν από την μακρινή Αυστραλία,για να περάσουν μαζί με τους γονείς τους τις Άγιες ημέρες των Χριστούγεννων. 


Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ κορίτσια για το όμορφο ταξίδι μας,που διανύσαμε μέσα στο 2017 αφήνοντας μας όμορφες αναμνήσεις ,μέσα από μία θάλασσα πλατιά!
Σας εύχομαι καλή συνεχεία!!!

ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ!!! 


4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα τα τετράγωνα σου Μαρία μου, καθώς και η ιστορία που τα συνοδεύει.
    Καλές γιορτές και του χρόνου με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο όμορφα τετράγωνα, Μαρία μου. Είμαι αρχάρια στο πάτσγουορκ. Ελπίζω του χρόνου να μπορέσω κι εγώ να συμμετέχω στην όμορφη αυτή ανταλλαγή. Καλές Γιορτές, φίλη μου.
    Και απαντώ στο ερώτημά σου: Ναι. Το linky party είναι ανοικτό μέχρι 2/1/2017 και μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Αγαπούν ιδιαίτερα τα πάτσγουορκ. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wow !!! beautiful and so lovely,i really like your good idea so much.Thank for sharing.

    หนังไทย

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I enjoyed over read your blog post.
    Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
    I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
    หนัง HD

    ΑπάντησηΔιαγραφή