Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


          Η ποιο χαρούμενη γιορτή είναι αυτή της Αναλήψεως,γιατί είναι η ανάβαση του Χριστού στον ουρανό,που σημαίνει και την δική μας ανάβαση.Ο Χριστός ανελήφθη όχι ως Θεός,αλλά ως Θεάνθρωπος,κι όπως παρατηρεί ο ιερός Χρυσόστομος "την φύσιν την ημετέραν ανήγαγε".


Ο Χριστός για σαράντα ημέρες εμφανιζόταν στους μαθητές του και συνέτρωγε καθιστώντας βεβαιότερη την Ανάσταση.Όταν έφτασε ο καιρός της Αναλήψεως,έβγαλε τους μαθητές του έξω από τα Ιεροσόλυμα στο όρος των Ελαιών κι εκεί ξαφνικά ενώ τους μιλούσε,οι μαθητές βλέπουν τον Κύριο να φεύγει "και νεφέλην υπέβαλεν αυτόν".Ανεβαίνει στον ουρανό καθισμένος σε νεφέλη.Εκείνη την ώρα του χωρισμού,εμφανίζονται τους μαθητές δύο Άγγελοι,οι οποίοι τους ενισχύουν διαβεβαιώνοντάς τους ότι:"Ούτος ο Ιησούς ο αναληφθείς αφ'υμών εις τον ουρανόν ούτως ελεύσεται ον τρόπον εθεάσασθε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν".Θα ξανάρθει στην γη μας με όλη την λάμψη και την Θεική ακτινοβολία που είχε κατά την Ανάληψη. 
Η Ανάληψη αποτελεί το γεγονός που συμπληρώνει τον κύκλο της φιλανθρωπίας του Θεού.
Ο Χριστός σαν ανελήφθη ανέβασε τον άνθρωπο πολύ ψηλά,τον εθέωσε. Ξεκίνησε από τα καταχθόνια για να φθάσει στα επουράνια.Ο Χριστός όμως ως Θεός πάντοτε ήταν στον ουρανό "Όλος ήν έν τοις κάτω και των άνω ουδόλως απήν ο απερίγραπτος Λόγος".
   Η Ανάληψη του Χριστού δεν φανερώνει μόνο την Θεότητα του,αλλά φανερώνει και την ύψιστη τιμή στον άνθρωπο.Ανεβαίνει ο Ιησούς.Ανεβαίνει όμως και ο έν Χριστώ άνθρωπος.Κι όπως παρατηρεί ο ιερός Χρυσόστομος: "Εμείς οι ανάξιοι και για την γη,ανεβήκαμε στους ουρανούς.Ξεπεράσαμε τους ουρανούς.Αγγίξαμε τον Θρόνο του Θεού".
                                                                                 
                                                                                            [Μορφές από το μικρό Συναξάρι]
                                                                  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
  

4 σχόλια:

  1. Και του χρόνου Μαρία με υγεία,να είσαι καλά. Η χάρη του Χριστού βοήθεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν!!! Κατερίνα μου,να'σαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!!
      Να περάσεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά, Μαρία μου!!! Και του χρόνου!!!
    Πάντα, σαν σήμερα, κάναμε το πρώτο μας μπάνιο και πιάναμε την μαλλιαρή!!!! Σήμερα ήταν λίγο κρύα η θάλασσα, αλλά το έθιμο το τηρήσαμε (παρ'όλο που δεν ήταν το πρώτο μας μπάνιο!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Μαριάννα μου και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!!
      Η μαλλιαρή,τι είναι?πρώτη φορά το ακούω δεν το γνωρίζω......
      Να περάσεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή