Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Λίγα απ'όλα...και ένα δωράκι!

   Χριστός Ανέστη!!!
   Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα βιβλίο της μητέρας μου,όταν ήταν μαθήτρια στην Ε΄τάξη ,του δημοτικού σχολείου. Επίσης ν'αναφέρω είναι το μοναδικό κομμάτι που έχει από τα σχολικά της χρονιά,γι'αυτό άλλωστε στην οικογένεια μας,είναι ένα μικρός θησαυρός!
   Καμιά σχέση με τα σημερινά σχολικά βιβλία...αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι το θρησκευτικό περιεχόμενο του βιβλίου,σε ποιήματα και αναγνώσματα μέσα από την χριστιανική ζωή της εκκλησίας μας.Ακόμη...περιέχει κείμενα που αναφέρονται τους αγώνες της πατρίδας μας και στην ιστορία μας.
   Σε σύγκριση με τα σημερινά βιβλία που θέλουν ν'αφαιρέσουν τον σταυρό μας,την πίστη μας,την ιστορία μας, τα ιδανικά μας, που μας ενώνουν με τις ρίζες των προγόνων μας,που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας! Τέλος πάντων δεν θα το σχολιάσω άλλο....ξέφυγα....
 

Εδώ είναι το πίσω μέρος του βιβλίου.....που αναφέρει την επιγραφή ....
"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"


Κάποια ποιήματα που έχω αναφέρει στο μπλογκ μου,είναι μέσα απ'αυτό. Επίσης,είναι κατά το σχολικό έτος 1961!


Πριν αρκετό καιρό κέρδισα ένα δωράκι,από την αγαπημένη μας Κατερίνα,την γνωστή σ'όλους μας Δημιουργία.Χάρηκα τόσο πολύ,που δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τον θαυμασμό μου,για την τόσο προσεγμένη και υπέροχη δουλειά της,λες και δεν τ'ακούμπησε χέρι!!!
Είναι τόσο όμορφα όλα,που τα λάτρεψα το σημειωματάριο,το σαπουνάκι ,η καρτελίτσα με το υπέροχο σχέδιο της και τα λόγια αγάπης που την συνόδευαν, βέβαια υπήρχαν και καραμελίτσες οι οποίες εξαφανίστηκαν αμέσως από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Γλυκιά μου,σ'ευχαριστώ παρά πολύ μέσα από τα βάθη της καρδιά μου,να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς τόσο όμορφα πράγματα!!!


Σκέφτηκα να σας παρουσιάσω τα νέα μου πρόζεκτ,που ανάμεσα στα μισοτελειωμένα μου δεν έκανα την ελάχιστη υπομονή να τα ολοκληρώσω μόνο έβαλα νέους μπελάδες στο κεφάλι μου,αφού μου ήρθε η επιθυμία.....για κάτι διαφορετικό.....
.........πάρτε μία γεύση..........


Για το τι θα φτιάξουμε?
Πρώτα ο Θεός,τις επόμενες αναρτήσεις,θα μάθουμε......εύχομαι μόνο να μην αλλάξω πορεία......


Σας εύχομαι να είσαστε πάντα καλά,να περνάτε όμορφα με τ'αγαπημένα σας πρόσωπα!!!

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!









6 σχόλια:

  1. Έχω και εγώ αυτά τα αναγνωστικά και ανατρέχω πολλές φορές σε αυτά άμα θέλω κάτι για τις γιορτές ή απλά για να θυμηθώ τα χρόνια εκείνα ,εγώ πήγα σχολείο το 65_66. Να είσαι καλά να χαρείς το δωράκι σου και πιστεύω να μας δείξεις τελειωμένο το κέντημα που ξεκίνησες, αν δεν κάνω λάθος είναι απλικε με κοφτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθώς Ανέστη Μαρία !!Να τα χαρείς όλα τα δωράκια της Κατερίνας μας , την γνωρίζω και η δουλειά της είναι ονειρεμένη !!Περιμένουμε το νέο σου πρότζεκτ!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία που έχετε κρατήσει το παλιό αναγνωστικό !!! Να χαρείς τα ωραία δώρα της χρυσοχέρας Κατερίνας (έχω ιδίαν αντίληψη γιατί η δεύτερη τυχερή στην ίδια κλήρωση ήμουν εγώ) και βέβαια περιμένουμε να δούμε το νέο πρότζεκτ που λέει και η Νικόλ !!!! Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθώς ανέστη ο Κύριος!
    Μου άρεσε εκείνη η σειρά Αναγνωστικών, την είχα ανακαλύψει ολόκληρη σε ένα βιβλιοπωλείο και όντως έχει πολύ ωραία κείμενα μέσα...!
    Υπέροχα τα δωράκια σου εύχομαι να τα χαρείς...όσο για το νέο σου project φαίνεται πολύ ωραίο..καλή επιτυχία!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία που ήταν τα αναγνωστικά εκείνων των χρόνων!
    Να χαρείς τα όμορφα δωράκια σου από την χρυσοχέρα Κατερίνα και με το καλό να μας δείξεις τί θα κεντήσεις.
    Φιλιά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αληθως Ανεστη Μαρία μου τι μου θύμησες με το αναγνωστικο της μαμας σου!!! της ιδιας εποχής ειμαστε το θυμαμαι και εγώ αυτό το αναγνωστικο ομορφες διδαχες ειχαν.. και διαμορφωναν χαρακτηρες εκεινα τα χρόνια..φιλη μου... εκανα την βολτα μου στις προηγουμενες αναρτήσεις σου .. ειχα καιρό να το κανω.. και χαρηκα το υπεροχο κεντημα σου αξιες ανεκτιμητες αυτα τα ασπροκεντηματα .. μου αρεσε το μωβ λουλουδακι στο λευκο επανω.. το εκανε ξεχωριστο .. οπως ξεχωριστα ειναι και τα ποιηματακια που βαζεις απο το βιβλιο.. Με συγκινησε και το μοιρολόι της Παναγιας Μαρία μου το έχω ακουσει απο την πεθερα μου που το έλεγε καθε Μεγάλη Παρασκευή... να χαρεις και το δωράκι της Κατερίνας... εχω κι εγω δικο ης κι ξερω πόσο τελεια τα φτιαχνει .. πραγματικα θαρεις και δεν τα έχει αγγιξει χερι.. να εισαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα... φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή