Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Η ΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ




Ο Προφήτης Ησαΐας προφητικά λέγει:"Όρασις Αιγύπτου.Ιδού Κύριος κάθηται επί νεφέλης κούφης και ήξει εις Αίγυπτον και σεισθήσεται τα χειροποίητα Αιγύπτου από προσώπου αυτού και η καρδία αυτών ηττηθήσεται εν αυτοίς".Έφτασε η στιγμή η παλαιά αυτή προφητεία να πραγματοποιηθεί .
Ο Ηρώδης αφού δεν πήρε καμία πληροφορία περί του τεχθέντος Βασιλέως από τους Μάγους,διέταξε τη σφαγή όλων των νηπίων της Βηθλεέμ και των περιχώρων της.Τότε Άγγελος Κυρίου μέσα στη νύχτα ξυπνά τον Ιωσήφ και τον προστάζει να φύγει από τη Βηθλεέμ προς την Αίγυπτο.
Έτσι ο Χριστός κρυμμένος στην αγκαλιά της μητέρας του φεύγει για την Αίγυπτο.Έφθασαν στην περιοχή της Ερμούπολης,όπου υπήρχε ένας πελώριος ναός που είχε 365 είδωλα,ένα για κάθε ημέρα του χρόνου.Μόλις εμφανίσθηκε η Θεοτόκος με το Θείο Παιδί στην αγκαλιά της όλα τα είδωλα σείσθηκαν σαν κάποιος να τα κουνούσε κι έπεσαν κάτω κι έγιναν κομμάτια.
Η Θεϊκή Του παρουσία εδώ σ'αυτόν τον χώρο προανήγγειλε ότι ήλθε ο Θεός στον κόσμο για να θέσει τέλος στην ειδωλολατρία και να φέρει όλους τους ανθρώπους σε επίγνωση της Αληθείας.
Στην Αίγυπτο παρέμειναν για λίγους μήνες,μέχρι που ο Ηρώδης πέθανε και έτσι δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος για το Θείο Βρέφος. Τότε Άγγελος Κυρίου υπέδειξε στον Ιωσήφ να γυρίσει στην Ιουδαία.Ο Ιωσήφ όμως αντί να γυρίσει στη Βηθλέεμ που ήταν πολύ κοντά στα Ιεροσόλυμα,όπου βασίλευε ο σκληρόκαρδος γιος του Ηρώδη,ο Αρχέλαος,πήγε κι εγκαταστάθηκε στη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας.
Έτσι εκπληρώθηκε ο λόγος των Προφητών:ότι Ναζωραίος κληθήσεται.


Η παραπάνω εικόνα,που απεικονίζει την φυγή του Χριστού, στην Αίγυπτο, είναι ένα σχέδιακι για κέντημα ή ακόμη και για πλέξιμο με το βελονάκι,την πήρα από το διαδίκτυο,ειλικρινά όμως δεν θυμάμαι την πηγή και να με συγχωρέσετε....όποιος γνωρίζει κάτι ας το γράψει παρακάτω στο σχόλιο.

Να είσαστε καλά και καλό υπόλοιπο στο Άγιο Δωδεκαήμερο των εορτών!!!

11 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά Μαρία μου! Εύχομαι να πέρασες όμορφα τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου και με το καλό ο νέος χρόνος να σου φέρει υγεία, αγάπη και χαρά! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου,σου εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά και ο νέος χρόνος που έρχεται υγεία,ευτυχία και χαρούμενες στιγμές να φέρει στο σπιτικό σας!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Χρονια πολλα Μαρια μου ...και καλή Πρωτοχρονιά !!!
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ειρήνη μου,Καλή και Ευλογημένη χρονιά,σου εύχομαι με υγεία,αγάπη και με πολλές ευχάριστες δημιουργίες!!!Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Να έχεις μια ευλογημενη χρονια Μαρια μου με υγεια αγαπη και πολλα χαμογελα...ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.!!! φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ρούλα μου,με το καλό να υποδεχθείτε το νέο έτος με υγεία,αγάπη και κάθε ευτυχία!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Όμορφη εικόνα,να την κεντήσεις .Να είσαι καλά καλή πρωτοχρονιά με υγεία και όμορφες στιγμές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά,θα την φτιάξουμε την επόμενη χρονιά.
      Σου εύχομαι με το καλό να υποδεχθείτε το νέο έτος με υγεία,αγάπη και με πολλές ευχάριστες δημιουργίες!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Μαρία μου, καλή σου πρωτοχρονιά
    και καλή χρονιά με υγεία! Πολλά γλυκά φιλιά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης,να'σαι καλά και με το καλό να υποδεχθείτε το νέο έτος με υγεία,αγάπη και ευτυχία!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή