Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Εκκλησιαστικές κορδέλες

   Καλησπέρα σας!
  Κατά την σημερινή Κυριακή,που ονομάζεται "Μετά την Χριστού Γέννησιν",η αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τρεις σημαντικές μορφές.Τον δίκαιο Ιωσήφ,τον μνηστήρα της Παρθένου,τον βασιλέα Δαβίδ ως προπάτορα του Κυρίου και τον άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο. Ειδικά για τον Αδελφόθεο Ιάκωβο κάνει λόγο ο απόστολος Παύλος στο τέλος του σημερινού αποστολικού Αναγνώσματος και βεβαιώνει ότι τα Ιεροσόλυμα που πήγε για να γνωρίσει τον απόστολο Πέτρο,δεν συνάντησε κανέναν άλλον Απόστολο,"ει μή Ιάκωβον τον αδελφόν του Κυρίου".


   Βέβαια όταν ακούμε για αδελφούς του Κυρίου ,πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι παιδιά της Υπεραγίας Θεοτόκου,η οποία υπήρξε Παρθένος και προ  και κατά και μετά τον τόκον,γι'αυτό και ονομάζεται Αειπάρθενος,αλλά παιδιά του Ιωσήφ. Διότι ο δίκαιος Ιωσήφ,προτού μνηστευθεί την Παναγία,είχε σύζυγο που πέθανε και με την οποία είχαν  ήδη αποκτήσει παιδιά.Ένα από αυτά ήταν και ο Ιάκωβος.Κι επειδή στα μάτια των Ιουδαίων ο μνήστορας Ιωσήφ νομιζόταν ως ο πατέρας του Κυρίου Ιησού,γι'αυτό ο Ιάκωβος και τα άλλα παιδιά του Ιωσήφ θεωρούνταν ως αδελφοί του.
Ο άγιος Ιάκωβος που έμεινε γνωστός ως "αδελφός του Κυρίου" φάνηκε αντάξιος του τιμητικού αυτού τίτλου,διότι,ως πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων,υπηρέτησε την Εκκλησία του Χριστού με αυταπάρνηση μέχρι τέλους και αξιώθηκε να επισφραγίσει την ζωή του με το αίμα του μαρτυρίου.
Ας έχουμε τις πρεσβείες του.


Λίγες γραμμές από την ερμηνεία του αποστολικού αναγνώσματος της σημερινής Κυριακής,που αναφέρονται στο περιοδικό ΣΩΤΗΡ,σας παρουσιάζω τις εκκλησιαστικές κορδέλες που έφτιαξα για να στολίσουν τον ναό,υποδέχοντας την Θεία Γέννηση του Χριστού μας!




Με το καλό να υποδεχτούμε το νέο έτος!!!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

2 σχόλια: