Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σπιτάκια


Εκεί ψηλά πάνω στο βουνό,δίπλα στο ποτάμι που τρέχει το γάργαρο,κρυσταλλένιο νερό,είναι το σπιτάκι της και λίγο ποιο πέρα είναι της αγαπημένης της γειτόνισσας.Χρόνια τώρα ζούνε εκεί μόνες τους,η καθεμία στον δικό της χώρο,μακριά από τις πολυτέλειες και την κοσμοσυρροή του κόσμου.   Η μόνη τους έξοδο είναι κάθε Κυριακή,πρωί - πρωί κατεβαίνουν στο χωριό και πηγαίνουν στην εκκλησία,για ν'ακούσουν την θεία λειτουργία.          Έχουν,από ένα μικρό χωραφάκι και το καλλιεργούν με όλα τα καλά της φύσης,το καθετί στην εποχή του. Ακόμη...οι ίδιες θερίζουν το σιτάρι,το άλεθουν για να το κάνουν αλεύρι και κατόπιν να ζυμώσουν το ψωμάκι τους.
Η μόνη συντροφιά τους,είναι τα ζωάκια τους,τρεις γατούλες και δύο κατσίκες.Ένα απόγευμα όπως καθόταν δίπλα στο αναμμένο τζάκι  λέει η σπιτονοικοκυρά,στην γειτόνισσα:                                            
-Κοίτα, τις γάτες πως γυρίζουν το κεφάλι τους και βγάζουν την γλώσσα τους έξω,θα έρθει μεγάλη κακοκαιρία,με κρύο και χιόνι.
-Μακάρι,από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί,να ρίξει χιόνι και να ποτιστεί η γη,ν'ανοίξουν τα νερά.Όπως έλεγαν και οι παππούδες μας,το χιόνι είναι το προζύμι της γης.
-Δεν βλέπεις καλή μου γειτόνισσα, είμαστε μέσα στην καρδιά του χειμώνα,που ακόμη και το νερό δίπλα στο ποτάμι έχει λιγοστέψει.


Σ'ένα τετράγωνο,κέντησα με σταυροβελονιά,σε μετρητό το σπιτάκι,με την καμινάδα του.Στην συνεχεία έκανα πάτσγουορκ, κατόπιν,κέντησα με βελονιά κορδονέτο τις χιονονιφάδες,να πέφτουν απαλά επάνω στο έδαφος. Εδώ είναι από την μέσα μεριά του μαξιλαράκιου,που το επένδυσα μ'ένα κομμάτι ύφασμα.


Στην γυροβολιά του έκανα ένα φαρδύ πλακέ,για να κλείσω τ'όλο σύνολο,που
 επέλεξα να χρησιμοποιήσω τις διάφορες τεχνικές και να τις συνδυάσω μεταξύ τους.


Μία φωτογραφία,με τις στουπάτες να πέφτουν απαλά πάνω στο γυμνό δέντρο,για να το ντύσουν και να τ'όμορφαίνουν μέσα στην παγωνιά, με την λευκή τους φορεσιά.


Σας εύχομαι να περάσετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα!!!















8 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρία.
    Υπέροχα μαξιλάρια, αλλά και η ιστορία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρία.
    Υπέροχα μαξιλάρια, αλλά και η ιστορία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει η περιγραφή σου για τις δυο γυναίκες που σε κάποιο μέρος έτσι θα έζησαν !!!Επι πλέον το μαξιλάρι σου με κέντημα και πάτσγουορκ πολύ όμορφη ιδέα !!
    Καλή εβδομάδα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ το μαξιλάρι σας!
    Χαίρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις συνδυάσει τόσο όμορφα τις διάφορες τεχνικές που το αποτέλεσμα είναι τέλειο Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπέροχο συνδιασμό έκανες και το αποτέλεσμα είναι άψογο!!!μπράβο σου .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο το κεντηματάκι στο κέντρο και τα λουλούδια στις γωνίες του πατσγουορκ! Τέλειος συνδυασμός!! Έτσι σκέφτομαι κι εγώ να συμπεριλάβω σε μαξιλαράκια κάποια μικρά κεντηματάκια μου!
    Ωραία και η ιστορία με τις δύο γειτόνισσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή