Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Θάλασσα πλατιά - Ιουλίου

Καλησπέρα σας!!!
Όπως βλέπετε από τον τίτλο της σημερινής μου ανάρτησης η ανταλλαγή μας συνεχίζεται,μην νομίζεται ότι σταματήσαμε μπορεί το καλοκαιράκι λίγο να μας έβγαλε από τον ρυθμό μας,αλλά εμείς δεν πτοόμαστε συνεχίζουμε το υπέροχο ταξίδι μας, ως που να βολτάρουμε και να σαλπάρουμε όλα τα λιμάνια και να γνωρίσουμε νέες κουλτούρες,νοοτροπίες και τις ομορφιές του κάθε τόπου.
Καραβάκια ξεκίνησαν γιαλό - γιαλό από τα άγρια χαράματα για να πάνε να ρίξουν τα δίχτυα τους και να πιάσουν την ψαριά τους.....με ελάχιστο κέντημα,απλικέ και quilting [ή αλλιώς καπιτονάρισμα,όπως το λέμε στο δικό μας λεξιλόγιο],χρησιμοποιήσα στα  μπλοκ του Ιουλίου,όπως θα δείτε παρακάτω......


Όχι μόνο ψάρια έπιασαν,αλλά κι ένα χταπόδι ξεπετάχτηκε μέσα από τα δίχτυα τους....όχι....ότι κι ότι....παρά τις ταλαιπωρίες του μέσα από το φουρτουνια
σμένο πέλαγος,έφτασε στο λιμάνι του πανέμορφο,στολισμένο με τα υπέροχα μπιχλιμπίδια του....είναι το παρακάτω τετράγωνο που παρέλαβα από την αντίστοιχη ομάδα για τον μήνα Ιούλιο.


Την  Πορτάρα....απεικονίζει το παρακάτω τετράγωνο,που είναι το χαρακτηριστικό μνημείο της Νάξου,όπου ο Θησέας εγκατάλειψε την Αριάδνη και την απήγαγε ο Διόνυσος,σύμφωνα με την μυθολογία...


Ένα θαλασσινό τετράγωνο που απεικονίζει τον υπέροχο,θαλασσινό βυθό της,κι απέναντι στα σπιτάκια,που οι νοικοκυρές καρτερούν τους ψαράδες που γυρνάνε με τα καΐκια φορτωμένοι από το αλίευμα τους,κάτω από τον καλοκαιρινό και λαμπερό ήλιο! Ένα τετράγωνο γεμάτο με λεπτομερείς χαρακτηριστικά που τονίζουν την αγάπη και το μεράκι της δημιουργούς! 


Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για την ανταπόκριση σας στο ταξίδι μας ,να είσαστε καλά και με το καλό πρώτα ο Θεός να φτάσουμε στο λιμάνι μας!

Σας στέλνω μία φωτογραφία,από την  Πορτάρα της Νάξου,που στέκεται εκεί αγέρωχη από τον 6ο αιώνα και προκαλεί τον θαυμασμό σε κάθε επισκέπτη όπου γης,που την επισκέπτεται για να την φωτογραφίσει και ν'αποθανατίσει το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της!


Καλή συνεχεία στο ταξίδι μας!!!

Καλό βράδυ!!!





9 σχόλια:


  1. Τα τετράγωνα είναι όλα υπέροχα.
    Τα παπλώματα θα γίνουν όλα τέλεια.
    Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΑ!!!
    Μου άρεσε πολύ και η ιδέα να αφιερώσεις ένα τετράγωνο στη Νάξο!!!
    Μπράβο, κορίτσι μου! Μπράβο και πάλι μπράβο!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα μου άρεσε πολύ το τετράγωνο που έστειλες στη Νάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα φίλη μου και μπράβο γιατί αυτό που κάνεις το βλέπω "βουνό" /Υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ, τί υπέροχα όλα!!! Λοιπόν, έχω τόση περιέργεια να τα δω όλα σε παπλώματα! Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι υπέροχα τετράγωνα! ειδικα της Νάξου σκίζει!
    καλό ΣΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ομορφιές είναι αυτές...Μπράβο πολύ ωραία όλα!!!
    Φιλιά πολλά...καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι όμορφα τετράγωνα, Μαρία μου! Δεν ξέρω ποιο να πρωτοθαυμάσω! Τα καραβάκια, το χταπόδι ή την Πορτάρα? Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφα χαρούμενα γεμάτα καλοκαίρι όλα τα τετράγωνα Μαρία μου, αλλά και τα σουπλα στην προηγούμενη ανάρτηση τέλεια. Καλή εβδομάδα να έχεις με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή