Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Bag - πουγκί



Μέσα από την ερμηνευτική απόδοση του παρακάτω,μικρού αποσπάσματος από την ομιλίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου,που διάβασα από το περιοδικό Σωτήρ,θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!

Ο πλούτος είναι δραπέτης
      Δραπέτης είναι ο πλούτος. Σήμερα πηγαίνει στον έναν,αύριο στον άλλον. Και όχι μόνο δραπέτης αλλά και κατασκευαστής δραπετών,αφού αυτούς που τον φυλάνε συχνά τους κάνει δραπέτες.       Πως θα μπορούσε λοιπόν αυτός ο δραπέτης να ασφαλιστεί? Με τρόπο αντίθετα απ'ότι οι άλλοι δραπέτες.Διότι οι άλλοι δραπέτες παραμένον όταν φυλάσσονται,ενώ αυτός όταν φυλάσσεται,φεύγει,όταν όμως σκορπίζεται μένει.
Εάν σου φαίνεται παράδοξο αυτό που λέγεται,μάθε το από τους γεωργούς. Διότι κι εκείνοι εάν κλειδώσουν το σιτάρι στο σπίτι και το καταχωνιάσουν,το παραδίδουν στον σκόρο και στο σκουλήκι και το χάνουν.Αν όμως το σκορπίσουν στα χωράφια,όχι όνο το διατηρούν,αλλά το κάνουν περισσότερο. Έτσι κι ο πλούτος,όταν κλειδώνεται μέσα σε χρηματοκιβώτια και είναι ασφαλισμένος με πόρτες και αμπάρες και παραχώνεται στη γη,δραπετεύει γρήγορα.Αν όμως,όπως ο γεωργός σκορπίζει το σιτάρι μέσα στο χωράφι,έτσι κι εσύ τον σκορπίσεις στα πεινασμένα στομάχια των φτωχών,όχι μόνο δεν δραπετεύει,αλλά και από εκεί αυξάνεται και γίνεται περισσότερος.
                                                      Εις το "Μη φόβου,όταν πλουτήση άνθρωπος" Ομιλία Β'.

Μιας και την σημερινή Κυριακή αναγνώστηκε στην εκκλησία μας, το Ευαγγέλιο, η Παραβολή του σπορέως. Που σημαίνει τα εξής: Ο σπόρος είναι ο λόγος του Θεού!

Κι επί την ευκαιρία, να σας παρουσιάσω μία από τις τελευταίες,ολοκληρωμένες δημιουργίες μου,που απόλαυσα όλη την διαδικασία της επεξεργασίας του πρόζεκτ,μιας και αξιοποιήσα κομμάτια που μου είχαν μείνει από άλλες εργασίες μου.

Με την μέθοδο του patchork,πάνω σ'ένα τετράγωνο χαρτί έραψα διάφορες λουρίδες {δεν γνωρίζω την ακριβή ονομασία του},που μ'αυτό τον τρόπο έφτιαξα τέσσερα τετράγωνα {block}, που τα έραψα με τις κόκκινες λουρίδες αριστερά - δεξιά,πάνω - κάτω φτιάχνοντας ένα μεγαλύτερο τετράγωνο,δημιουργώντας την μπροστινή και πίσω όψη του κάθε πουγκί.Φυσικά και quilting στον πάτο,{ξέχασα να τον φωτογραφήσω} και για να είναι σταθερό και να στέκεται το επένδυσα με βάτα,την λεγόμενη φιτίλι.


...ελάχιστη δαντελίτσα,έτσι για τσαχπινιά,προσέξτε τα λεγόμενα μικρά αυτάκια που έραψα στην άκρη του κορδονιού!
Με τον τρόπο αυτό έφτιαξα δύο τσαντάκια,σε στυλ πουγκί!
Τελικά με το patchwork τίποτα,μα τίποτα δεν πάει χαμένο,ακόμη και τα αταίριαστα υφάσματα,μία χαρά δένουν μεταξύ τους για ένα άψογο και αρμονικό αποτέλεσμα!

Να είσαστε καλά και να περνάτε όμορφα και δημιουργικά όπως αγαπάτε!!!


ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ






6 σχόλια:

  1. μπραβο Μαρια μου
    καλημερα και καλη εβδομαδα να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου άρεσε αυτή η ανάρτηση. Ωραία παραβολή, αλλά και η δημιουργία σου. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου φαίνεται τόσο δύσκολο το patchwork αλλά το αποτέλεσμά σου είναι υπέροχο! Μπράβο, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η δημιουργία σου και πραγματικά τέλεια για να αξιοποιήσεις τα κομματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα και πάλι
    πολύ όμορφο το τσεντάκι σου
    ωραία χρώματα
    η δαντέλλα μου αρέσει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή