Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Πάπλωμα ημερολόγιο - Ιανουάριος


Αν κάνουμε μία αναδρομή την χρονιά που μας πέρασε θα θυμηθούμε  την ανταλλαγή μας,μέσα σε μία θάλασσα πλατιά,έτσι λοιπόν για το νέο χρόνο η δασκάλα του πάτσγουορκ,στον ελληνικό χώρο,ξεκίνησε νέο δρώμενο μ'ένα πάπλωμα ημερολόγιο  και για τον μήνα Ιανουάριο μας έδωσε ως θέμα την χιονονιφάδα.
Σας παρουσιάζω την δική μου χιονονιφάδα,έπειτα από αρκετή περιπέτεια και στην συνεχεία θα σας την  περιγράψω γιατί δεν είναι μόνο να παρουσιάζουμαι ότι θεωρούμε άψογο κατά την άποψη μου καλό είναι να καταγράφονται και τα εμπόδια που συναντάμε ίσως με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε και άλλους που ασχολούνται με την συγκεκριμένη τεχνική.


Μέσα σε κέφι και χαρά ξεκίνησα να φτιάξω το τετράγωνο μου για το νέο μου έργο,έλα όμως που βάζοντας και το δικό μου πιπέρακι κάπου στην πορεία κάτι δεν πήγαινε καλά?
Όταν πρωτοξεκίνησα,δειλά - δειλά το πάτσγουορκ, έκοβα με τον κόφτη τα υφάσματα μου σε ίντσες,όπου είναι το διεθνές αγγλικό σύστημα μέτρησης,από ότι θυμάμαι στην αρχή μου ήταν λίγο δύσκολο φυσικά στην συνεχεία παιχνιδάκι και κάπου είχα χάσει την μπάλα και κόντευε να ξεχάσω τα εκατοστά όπου μου τα υπενθύμισαν το σχέδιο της χιονονιφάδα,σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έδινε η Μάνια,έλα δεν πειράζει θα τα κόψω σε ίντσες σιγά και τι έγινε ...έλα όμως που δεν γίνετε.....έκανα τους προυπολογισμούς μου και ξεκίνησα....όλα καλά κι ωραία μέχρι που ράφτηκαν και τα τελευταία τετράγωνα ...κοιτάζοντας το αποτέλεσμα ....απογοήτευση....κι έψαχνα να βρω την αιτία......το άφησα......να σας το δείξω???


Από μία συζήτηση με την δασκάλα μας κι άλλα κορίτσια που ασχολούνται με το άθλημα,κατάλαβα το λάθος μου ήταν η μετατροπή που έκανα από εκατοστά σε ίντσες.....το πάθημα μου έγινε μάθημα.
Σ'αυτό το σημείο κι από εδώ στο σπιτάκι μου,θέλω να συγχαρώ την δασκάλα μας,την Μάνια που  μας παρουσιάζει τα έργα της,ως μονάδα μέτρησης τα εκατοστά κι είναι αυτή που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα μας!
Λοιπόν,σκεφτόμουν πως θα κόψω τα τετράγωνα μου σε εκατοστά,χρονοβόρα υπόθεση να σημαδεύεις με το μολύβι και να τα κόβεις με ψαλίδι ......ας φτιάξουμε έναν καφέ και βλέπουμε.....κι όμως ήταν τόσο απλό από την άλλη πλευρά της επιφάνειας κοπής έχει την μονάδα μέτρησης σε εκατοστά,πως δεν το είχα δει τόσον καιρόν απορώ ...και ξεκίνησα να κόβω για δεύτερη φορά τα τετράγωνα μου,λίγο δύσκολα στην αρχή,αλλά δόξα το Θεό τα καταφέραμε...που θα πάει θα πάρουμε τον αέρα του.


...και τα δύο μαζί...
Εσείς βλέπετε διάφορες και ομοιότητες για πείτε μου?


Αν θέλετε δείτε και τ'άλλα τετράγωνα των κοριτσιών,που έφτιαξαν την χιονονιφάδα και το καθένα έχει την δική του χάρη και τσαχπινιά.Αν σας αρέσει κι εσάς το θέμα μας μην διστάσετε να έρθετε κι εσείς στην παρέα μας,θα χαρούμε να δούμε και τις δικές σας δημιουργίες!

Σας εύχομαι:

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΡΙΩΔΙΟ



6 σχόλια:

  1. Μαρία μου, ως νέα στο πάτσγουορκ, ομολογώ ότι μου αρέσουν και τα δύο σου τετράγωνα. Μπράβο, φίλη μου, γεια στα χέρια σου. Εγώ να δούμε πότε θα μπορέσω να ολοκληρώσω το πρώτο μου έργο! Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου χαίρομαι που τα κατέγραψες έτσι όπως τα βίωσες, γιατί άλλο να το λέω εγώ και άλλο να το βλέπουν το πάθημα από κάποιον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγινε υπέροχο Μαρία μου.
    Σίγουρα δεν γίνεται να κάνουμε μετατροπή στο σύστημα μέτρησης. Κι εγώ το προσπάθησα κάποια φορά και φυσικά βγήκε λάθος.
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααααααααχ μου θυμισες το παραμυθι της παπλωματους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή, Μαρία!! Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον και το φετινό σας ταξίδι!!! Όσο για τα λάθη, πραγματικά μόνο από αυτά μαθαίνουμε. Κι εγώ χθες έκανα κάτι πρόβες και τρεις φορές μου πήρε μέχρι να καταλήξω στο τελικό τετράγωνο που ήθελα να φτιάξω κρατώντας σημειώσεις και διαστάσεις. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τέλεια!όμορφος συνδυασμός!
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή