Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Θάλασσα πλατιά - Ιουνίου

Καλημέρα σας!
Μέσα στην καλοκαιρινή, θαλασσινή αύρα της ανταλλαγής μας ,που έρχεται και δένει με την εποχή που διανύουμε...καλοκαιράκι,θάλασσα,μπανάκι και για όσους μπορούν ταξιδάκι,έστω και σε μικρές αποδράσεις,εμείς συνεχίζουμε αρμονικά το ταξίδι μας,μέσα σε μία θάλασσα πλατιά!
Για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού ανάμεσα στην ζέστη και την απόλαυση της δροσιάς της θάλασσας,ένα παιχνιδιάρικο δελφίνι ξεμπροβαίνει μέσα από τα γαργάρα νερά του Αιγαίου,παίζοντας με το τόπι του,ώστε να φτάσει σώο στον παραλήπτη του.
Είναι κεντημένο με την μέθοδο του applique,βελονιά κορδονέτο και γαζάκι.Για το καπιτονάρισμα χρησιμοποίησα τις άκρες στην μέθοδο του quilting.


Ένα καράβι,έρχεται από τον καβοντόρο και του Αιγαίου τα νερά είναι το πρωτοπόρο....είναι το αντίστοιχο και υπέροχο τετράγωνο που παρέλαβα,με την καλλιτεχνική λεπτομέρεια στο χειροποίητο γαζί της δημιουργούς.......


Στην συνεχεία του ταξιδιού ο καιρός άλλαξε κι η θάλασσα αγριέψε  στο βάθος του πελάγου,ίσα που διακρίνεται ένα καράβι να θαλασοδερνεται κι ένα κοπάδι γλάροι ,προσπαθούν να πιάσουν την τροφή τους,μέσα από τα φουσκωμένα κι αγριεμένα κύματα.....
Το έφτιαξα με την μέθοδο του patchqork,quilting και με βελονιά κορδονέτο.


Όπου έριξε άγκυρα στο πρώτο λιμάνι που έπιασε στεριά περιμένοντας να μαινάρει ο καιρός και να συνεχίσει το ταξίδι του.


Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας στο όμορφο ταξίδι μας,με τα υπέροχα τετράγωνα που μου στείλατε κορίτσια,καλή συνεχεία!!! 

Σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο και δροσερό σαββατοκύριακο!!!!


7 σχόλια:

  1. Ειλικρινά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτήν την τεχνική μα μου αρέσει πολύ . Και βέβαια κάποια στιγμή αξίζει να μάθω πως γίνεται γιατί το αποτέλεσμα σε δικαιώνει !!
    Καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι ομορφιές μας έδειξες Μαρία!!!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφα τετράγωνα Μαρία μου. Και αυτά που έφτιαξες (αγαπώ ιδιαίτερα το δελφινάκι και την άγκυρα) και το καραβάκι που παρέλαβες. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ, πολύ όμορφα τετράγωνα Μαρία μου και άκρως καλοκαιρινά σε προδιαθέτουν για θαλασσινά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το ταξίδι Μαρία, Το χαίρομαι πάρα πολύ γιατί ταξιδεύω κι εγώ μαζί.
    Πολύ όμορφα τα τετράγωνα σου.
    Καλή συνέχεια.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ομορφα!
    Καλο καλοκαιρι κ καλες διακοπες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγεια σου Μαρία μου η όμορφη τσάντα που έφτιαξες. Αξιοποίησες μία χαρά τα τζίν.
    ลา ลีกา สเปน

    ΑπάντησηΔιαγραφή