Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
   Διπλή η γιορτή σήμερα,χριστιανική και εθνική. Ο συνδυασμός των δύο γεγονότων,του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής  Επανάστασης για την απελευθέρωση του Γένους από την Τουρκική δουλεία,αποτελεί έναν βαθύτατο συμβολισμό της έννοιας της ελευθερίας.Δεν είναι απλώς αυτό που λέμε πολιτική ελευθερία κι εθνική ανεξαρτησία,αλλά είναι αυτό που ψάλλουμε:"της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον".Το θαυμαστό γεγονός το προφήτεψαν οι Προφήτες και το περιγράφει με ακρίβεια ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
   Σαν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου,ο Θεός θέλησε πλέον να σώσει τον παρήκοο άνθρωπο από την πτώση της αμαρτίας.Το μήνυμα το ευαγγελίζεται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία κι εκείνη με δέος και ταπείνωση μπροστά στο μέγα μυστήριο ψιθυρίζει: " ιδού η δούλη Κυρίου,γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου".
   Αυτό το "γένοιτο" της Πανάχραντης Κόρης ο Παντοδύναμος Κύριος το έκανε πιο δυνατό από εκείνο το "γένοιτο" της δημιουργίας,τότε που κάλεσε από το μηδέν την κτίση.
   Γιατί το "γένοιτο" της Παρθένου Μαρίας "ο Λόγος ο εν αρχή ών,σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν".Με την ενανθρώπιση του Θεού ο άνθρωπος ελευθερώνεται από την δουλεία της παρακοής και της πτώσης.
   Αλλά παράλληλα και το Γένος μία τέτοια ημέρα  ελευθερώνεται από την μακραίωνη δουλεία της Τουρκοκρατίας.Διπλή λοιπόν,η ελευθερία που αποδεικνύει ότι μέσα σ'αυτή την λέξη,την "Ελευθερία",κρύβεται η πνοή του Θεού "ου δε το πνεύμα Κυρίου εκεί ελευθερία".                                               ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

3 σχόλια:

 1. Χρόνια πολλά Μαρία μου να είσαι καλά και του χρόνου με υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επίσης Κατερίνα μου, και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!! Φιλάκια!!!

   Διαγραφή
 2. Μου αρέσει πραγματικά το blog σας και μοιράσατε την ιδέα πραγματικά καλά. Και πολύ όμορφα ευχάριστη διαβάσετε! ευχαριστώ που το μοιράστηκες.
  ตารางคะแนน

  ΑπάντησηΔιαγραφή