Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ



   "Θεός το τεχθέν,η δέ μήτηρ παρθένος.Τι μείζον άλλο καινόν είδεν η κτίσις?" αναφωνεί με θαυμασμό ο υμνογράφος.Όταν βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του,ο Καίσαρ Αύγουστος αποφάσισε να προβεί σε απογραφή των υπηκόων του.Το αυτοκρατορικό διάταγμα έφθασε και στην Παλαιστίνη την εποχή που διοικητής ήταν ο Κυρήνιος.
   Όλοι οι άνθρωποι έσπευδαν να απογραφούν στους καταλόγους της πατρίδας τους.Έτσι έκανε κι ο Ιωσήφ με την επίτοκος  μνηστή του Μαριάμ.έρχονται στη Βηθλεέμ να γραφούν στους καταλόγους,επαληθεύοντας την αρχαία προφητεία του Μιχαία,σύμφωνα με την οποία ο Μεσσίας επρόκειτο να γεννηθεί από την φυλή του Ιούδα στην μικρή Βηθλεέμ,γενέτειρα του βασιλιά Δαβίδ.
   Στη Βηθλεέμ όμως ήταν τόσο το πλήθος του κόσμου,ώστε ο Ιωσήφ δεν μπόρεσε να βρει κατάλυμα και αναγκάσθηκε με τη μνηστή του  να καταφύγουν για να διανυκτερεύσουν σε ένα σπήλαιο που χρησίμευε ως σταύλος για τα ζώα.
   Εδώ μέσα στο φτωχικό της κατάλυμα γέννησε τον Υιόν της,τον εσπαργάνωσε πρόχειρα και τον έβαλε πάνω στο άχυρο της φάτνης να κοιμηθεί.Θέαμα όντως καταπληκτικό!Ο Μονογενής Υιός του Θεού,ο ευρισκόμενος στους κόλπους του Πατρός,γίνεται τώρα υιός της Παρθένου,δίχως να παύσει συγχρόνως να είναι Θεός.
   Άγγελος Κυρίου καλεί τους αγραυλούντες ποιμένες να έλθουν να δούνε το θαύμα.Ενώ αυτοί κοιτάζουν ξαφνιασμένοι βλέπουν τον ουρανό να ανοίγει και ένα μεγάλο πλήθος αγγέλων να ανεβοκατεβαίνει στη γη,δοξάζοντας το Θεό που έγινε άνθρωπος για να συμφιλιώσει τη γη με τον ουρανό. Μέσα από όλα αυτά οι απλοϊκοί βοσκοί ήρθαν τρέχοντας στο σπήλαιο,προσκύνησαν τον ενανθρωπίσαντα Λόγο του Πατρός και στη συνεχεία κήρυτταν παντού τα θαυμάσια που αξιώθηκαν να δούνε δοξάζοντας τον Θεό για την μεγάλη του φιλανθρωπία.


                                                ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
                                                
                      ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
 
   

11 σχόλια:

  1. Καλά Χριστούγεννα!!! Χρόνια Πολλά Μαρία μου!!
    Να περάσεις όμορφα τις γιορτινές μέρες!
    Τριγυρίζοντας σε προηγούμενες σου αναρτήσεις ...κράτησα σημειώσεις για το παστίτσιο με κολοκύθα... θα δοκιμαστεί η συνταγή και θα σου πω εντυπώσεις...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλωσορίζω στο σπιτάκι μου και σου εύχομαι να περάσεις καλό υπόλοιπο στο Άγιο Δωδεκαήμερο των εορτών,με υγεία και αγάπη!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά Μαρία με υγεία, αγάπη και χαρά.
    Χαίρομαι και εγώ που σε βρήκα και έτσι θα παρακολουθώ τις όμορφες δημιουργίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στο σπιτάκι μου και σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη!!! Σας εύχομαι να περάσετε καλό υπόλοιπο στο Άγιο Δωδεκαήμερο των εορτών,με υγεία και αγάπη!!!Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά Μαρία μου.
    Μακάρι να ξαναγεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη στον κόσμο.
    Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μακάρι να ξαναγεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη στον κόσμο." Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί,Ρένα μου,όπως έλεγαν κάποτε και οι γιαγιάδες μας.
      Χρόνια Πολλά!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά Μαρία μου σε εσένα και την οικογένεια σου. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Κατερίνα μου,καλό υπόλοιπο το Άγιο Δωδεκαήμερο των εορτών,με υγεία και αγάπη!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Αυτήν την ταπεινότητα μακάρι Μαρία μου να την είχαμε και εμείς στη ζωή μας !!
    Καλές γιορτές σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου με τους δικούς σου αγαπημένους ανθρώπους !!! ΠΟλλά γλυκά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο όμορφα τα γράφεις γλυκιά μου,σου εύχομαι καλό υπόλοιπο Άγιο Δωδεκαήμερο, με το καλό το νέο έτος,με υγεία και αγάπη!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή