Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Χρυσάνθεμα

Ένα από τ'αγαπημένα μου λουλούδια,που ανθίζουν αυτόν τον μήνα,τον Οκτώβριο,είναι τα χρυσάνθεμα ή αλλιώς Αγιοδημητριάτικα,όπως τα έλεγαν οι γιαγιάδες μας.Που εκείνα τα χρόνια δεν  υπήρχε σπίτι που να μην το στόλιζε έστω και μία μικρή γλαστρούλα.
Χρυσάνθεμο,είναι σύνθετη λέξη, χρυσός - ανθός,που με τα πανέμορφα λουλούδια του,που είναι είτε μικρά σαν αστέρια ή  μεγάλα σαν μαργαρίτες με μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων,στολίζουν αυλές,μπαλκόνια,ακόμη και κήπους. Έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, τον ανθό τους,που είναι πάντα στρογγυλός σαν δίσκος και σε κίτρινο χρώμα!


Μέσα από την ομορφιά τους,εμπνεύστηκα την παρακάτω εργασία που θα σας παρουσιάσω...


...από ένα μικρό κομμάτι ύφασμα,που μου έδωσε η μητέρα μου,που της έμεινε από κάποια  εργασία...προβληματιζόμουν πως να το αξιοποιήσω...μιας και ήταν τόσο περιορισμένες οι διαστάσεις του και μηδαμινές οι επιλογές του... 
...έτσι λοιπόν...έπειτα από πολύ ψάξιμο ανάμεσα σε περιοδικά και σχέδια,που δεν βρήκα κάτι να ταιριάζει  με το ύφασμα...ζαλίστηκα...απογοητεύτηκα...το άφησα στην άκρη...το ξέχασα...ναι...το παραδέχομαι ότι το ξέχασα...και ένα απόγευμα εκεί που κεντούσα έπρεπε να ρίξω μία επιβεβαίωση στο σχεδιάγραμμα  μου,που το είχα στο αρχείο μου.Ανοίγοντας το...αμέσως έπεσε το μάτι μου,σ'αυτό εδώ το σχέδιο της δαντέλας, που άμεσα μου δημιουργηθήκε η ιδέα,για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εργόχειρου....όπου, μπήκε σε σειρά προτεραιότητας....


Έφτιαξα ένα σεμέν,που στο κέντρο του,έβαλα το ύφασμα,που το κέντησα σταυροβελονιά,με τρίκλωνο μουλινέ και στην γυροβολιά του το στολίζουν όμορφα χρυσάνθεμα,πλεγμένα με το τσιγκελάκι.


Σύντομα η ολοκλήρωση του...με τα πετσετάκια του...


Να είσαστε καλά και καλή συνεχεία σε ότι κι αν κάνετε!!!

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!





2 σχόλια:

  1. Τελικά μια χαρά το αξιοποιησες.
    Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος.
    Να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτε δεν πάει χαμένο στα χέρια σου, μεγεια και με χαρά να τα στρώσεις και να τα ευχαριστηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή