Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ

   Καλησπέρα σας!!!
   Εδώ και καιρό σκέφτομαι να κάνω μία ανάρτηση με μαξιλαροθήκες,την αφορμή μου την έδωσε η Νουλή,με την ανάρτηση της,που μας παρουσίασε τις όμορφες μαξιλαροθήκες που έφτιαξε η ίδια.
   Ένα θέμα με τον χώρο...το έχω.... θέλω να είναι τα πάντα ομοιόμορφα ή  όσο το δυνατόν να ταιριάζουν μεταξύ τους. Καμιά φορά τυχαίνει και μας κάνουν κάποιο δώρο το οποίο μας αρέσει παρά πολύ αλλά το μέρος που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε δεν μας ταιριάζει ή δεν μας κάνει...τότε κάνουμε παρέμβαση και το αξιοποιούμε αναλόγως.Που για μένα είναι η καλύτερη μου.
   Οι παρακάτω μαξιλαροθήκες φτιάχτηκαν για να ταιριάσουν με τα σεντόνια τους, αφού οι δικές τους ήταν μικρές ή δεν είχαν.
    Μου έκαναν δώρο,μία παπλωματοθήκη χωρίς μαξιλαροθήκες,η οποία δεν ταίριαζε σε κανέναν από τα παπλώματα, ούτε σε υπερδιπλό,αλλά ούτε σε μόνο.Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα ζευγάρι σεντόνια,με τις μαξιλαροθήκες του ,ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιήσω.Όταν, όμως το μέτρησα είδα ότι δεν μου έφτανε για να φτιάξω τις μαξιλαροθήκες, ίσα - ίσα που μου περίσσευε  λίγο ύφασμα.
    Πήρα σεντονόπανο σε λευκό χρώμα και από το ύφασμα της παπλωματοθήκης που μου έμεινε έκοψα δύο λουρίδες και το τοποθέτησα ως φάσα.
Επίσης, για να τα ομορφαίνω περισσότερο και να τα κάνω ποιο ρομαντικά,τοποθέτησα έτοιμη δαντελίτσα,στο πάνω και στο κάτω μέρος της φάσας. 
  Σ'ένα άλλο ζευγάρι  σεντόνια,οι μαξιλαροθήκες ήταν μικρές,έπρεπε να φτιάξω το μεγαλύτερο μέγεθος,για να κάνουν στα μαξιλάρια.Εδώ,έφτιαξα ένα τετράγωνο με την μέθοδο  του πάτσγουορκ.
 Το αποτέλεσμα της ένωσης των τετράγωνων δεν το πέτυχα και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω που έκανα λάθος.
Παρόλο που τα τετράγωνα, ήταν εύκολη διαδικασία,με παίδεψαν λιγάκι,ίσως την επόμενη φορά να τα καταφέρω καλύτερα.
Φεύγουμε από το ράψιμο....... και πάμε στο κέντημα ,παρέα με το  πλέξιμο.
Ένα ζευγάρι μαξιλαροθήκες, για ποιο επίσημες μέρες...γιατί όχι και στην καθημερινότητα μας?
Λίγο κοφτό κέντημα και ένα όμορφο αζουράκι ,έδωσαν όλη την ομορφιά και την χάρη στο ασπροκέντημα. 
Που τα ολοκλήρωσε η κλασσική  δαντελίτσα, πλεγμένη με το τσιγκελάκι.
Σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο,δημιουργικό και ευλογημένο μήνα!!!










 

7 σχόλια:

  1. Διαπιστώνω τελικά ότι οι περισσότερες είμαστε λάτρεις του σετ!!
    Πάντα βρίσκουμε τρόπους να αξιοποιούμε πράγματα που διαφορετικά θα έμεναν κρυμμένα στα συρτάρια.
    Πολύ ωραίες οι μαξιλαροθήκες σου, κι αυτές με τη δαντελίτσα κι αυτές μέ το πάτσγουορκ.
    Αυτές που με εντυπωσίασαν όμως είναι οι τελευταίες με το ασπροκέντι, το υπέροχο αζούρ και την δαντέλα με το βελονάκι.
    Και ναι, καλά τα λές, γιατί και οι καθημερινές μέρες μας είναι κι αυτές επίσημες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μαξιλαροθηκες σου είναι χαρούμενες και η δαντέλα που έβαλες τις έδωσε και εναν αέρα ρομαντισμού. Το λευκό όμως ζευγάρι με το κέντημα και τη δαντέλα με το αζουρακι ανάμεσα είναι σωστό στολίδι.Να είσαι καλά Μαρία μου να τα χαρείς με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι πραγματικά Χρυσοχερα!! Τελείες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφες έγιναν όλες σου οι μαξιλαροθήκες!!! Και αυτές με την φάσα, και με το πάτσγουερκ (αλήθεια, πού είναι το λάθος? εγώ δεν το κατάλαβα) αλλά και οι δαντελλένιες είναι σκέτη γλύκα!!!!! Να τις χαρείς όλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την επίσκεψη σας στο σπιτάκι μου και για τα όμορφα σχόλια που μου αφήσατε,να είσαστε καλά!!!!!
    Να επισημάνω ότι το λάθος με το πάτσγουορκ,είναι ότι στα τετράγωνα οι γωνίες δεν συμπίπτουν ακριβώς,ώστε να δίνουν ένα ποιο όμορφο αποτέλεσμα.Την ώρα του ραψίματος μου ξέφυγαν αλλά δεν σκέφτηκα να το ξηλώσω μόνο όταν ολοκλήρωσα όλο το τετράγωνο το πρόσεξα, ίσως την επόμενη φορά να τα καταφέρω καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ τι κρίμα να μην είχα δει το άρθρο σου νωρίτερα! Ξεφορτώθηκα κάτι παλιές μαξιλαροθήκες και πήγα και πήρα καινούριες https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/maxilarothikes/ την επόμενη φορά θα τις κρατήσω για μελλοντικές δημιουργίες! Μας έδωσες πολύ ωραίοες ιδέες παάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή